Càritas de Solsona, que té 28 punts d'atenció a les diverses parròquies de la diòcesi solsonina, va atendre l'any passat un total de 8.018 persones i va destinar 848.671 euros a ajuts socials en els diferents programes que gestiona. Aquestes dades, que es mantenen respecte a l'any anterior, es van fer públiques ahir al matí a la seu de Càritas Diocesana de Lleida en una roda de premsa conjunta de les entitats dels bisbats de Lleida, Solsona i l'Urgell. Segons el director de Càritas Diocesana de Solsona, Josep Vidal, en els darrers anys han detectat que cada cop hi ha més persones que necessiten atenció psicològica "per la situació de crisi que viuen les famílies, sobretot a causa de l'atur de llarga durada".

Càritas Diocesana de Solsona, amb 632 voluntaris, va atendre l'any passat un total de 1.629 persones en el marc del programa d'acollida i ajuts d'assistència. Els altres programes que també han registrat un gran nombre de persones ateses han estat el d'immigració, amb 1.360 atesos, i el de família, amb 887. Una de les situacions a les quals més ha de fer front l'entitat és la de la pobresa energètica. En aquest sentit, les ajudes a les famílies per pagar el lloguer i fer front als serveis bàsics com l'aigua i l'electricitat són de les més nombroses i van suposar l'any passat un cost de 271.036 euros.

Segons Vidal, l'entitat aposta en el futur per "la inserció laboral d'aquests col·lectius més enllà de la beneficència i les ajudes socials que continuarem donant". En aquesta línia de polítiques d'ocupació, la diòcesi de Solsona disposa d'una empresa d'inserció i dues fundacions, que en total van invertir 981.000 euros.