Quins plans puc fer aquest cap de setmana a la Catalunya central?

Et llistem les fires i festes més destacades que acolliran les comarques centrals aquest cap de setmana

Sopar popular d'una edició de la Tomacada d'abans de la pandèmia

Sopar popular d'una edició de la Tomacada d'abans de la pandèmia / Arxiu/Ajuntament de Sant Fruitós

Redacció

Les comarques de la regió central tenen una gran oferta d'activitats per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu. Aquestes són les fires i festes més destacades del 28 al 30 de juliol a casa nostra:

CARDONA

  • Mercat de la ganga d’estiu: Dissabte i diumenge, a càrrec de la UBIC. Dissabte, a les 21 h, a la pista de la biblioteca, sopar espectacle de La Faràndula.

CASTELLGALÍ

  • Festa major: Dissabte, a les 19.30 h, a la plaça Catalunya (església), danses d’arreu del món amb la Berguedana de Folklore Total. Organització: Associació tradiball Endansa. En acabar, sopar compartit amb el que es portarà entre tots. Dilluns, a les 19.30 h, a la torre del Breny (al costat del riu), màgia i humor amb Adan Xou. Dimarts, a les 18 h, al pavelló municipal, inflables.  

MANRESA

  • Festes de Sant Ignasi:
  • Divendres, a les 19.30 h, a la basílica Santa Maria de la Seu, visita guiada Vesprades d’estiu a la Seu Gòtica. Entrades a seudemanresa.cat/vesprades-destiu/. A les 20 h, al Pou de Llum (carrer del Peix, sota el barri de la Balconada), Posta de Sons, concert de Mar Pujol gaudint de la posta de sol des del Pou de Llum. Activitat gratuïta. Places limitades (60 persones). Imprescindible reserva prèvia a www.manresaturisme.cat. A les 20.15 h, a la capella Sant Ignasi Malalt, missa presidida per P. Josep Ll. Iriberri S.J. Acompanyament musical del Cor Lupulus Emsembla. En acabar, coca i mistela per a tothom.
  • Dissabte, a les 18.30 h, des de la plaça de la Reforma, caminada nocturna Montserrat - Manresa. Preu: 20euros. Inclou transport en autocar fins a Montserrat, assegurança i avituallaments. Places limitades. Imprescindible reserva prèvia a www.manresaturisme.cat. De 18.30 h a 21.30 h, a la zona de l’Oller del Mas, itinerari de fotografia de natura per l’Anella Verda de Manresa - Oller del Mas, amb el paisatge de boscos i vinyes amb el perfil de Montserrat al fons. Places limitades. Imprescindible reserva prèvia a www.manresaturisme.cat. A les 19 h, a la capella de Sant Pau, missa de Sant Ignasi presidida per mossèn Joan Antoni Castillo.
  • Diumenge, a les 13 h, a la parròquia de Santa Maria de la Salut de Viladordis, missa presidida per mossèn Joan Antoni Castillo. Dilluns, a partir de les 8.45 h, a la plaça Major, botifarrada per començar el dia. Preu: 4,50 euros. De 9 a 20.30 h, 15è Fira Mercat a la plaça Major, Sant Miquel i Sobrerroca. Comerç de proximitat, artesania, brocanters, complements, roba, descomptes especials a les botigues de la zona comercial. D’11 a 13 h, al carrer Sant Miquel cantonada carrer Botí, tallers/activitats infantils, visita personatge. A les 12 h, al mateix lloc, coca i xocolata per a tothom. A les 11.30 h, sortida des de davant de l’oficina de turisme de la visita guiada pel Centre Històric a càrrec de Francesc Comas. Activitat gratuïta, places limitades, caldrà fer la inscripció prèviament trucant al telèfon 93 878 23 00 ext. 12757 o bé enviant un correu a regidoriach@ajmanresa.cat. A les 12 h, a la capella del Pou de la Gallina, missa en honor a Sant Ignasi presidida per P. David Guindulain S.J. En acabar, petita representació teatral amb el grup El Teló. A les 12.30 h, davant de l’oficina de turisme, La Ignasiada, obsequi per als qui es diguin Ignasi o Ignàsia i fotografia de grup. Cal portar el DNI per a poder recollir l’obsequi. A les 17.30 h, al carrer Sobrerroca cantonada carrer Serarols, L’Hora del Conte a càrrec de Clara Gavaldà. En acabar batut de xocolata i croissants per a tothom. De 18.30 a 20 h, al carrer Sant Miquel, actuació musical a càrrec de Joan Ferrer. De 18.30 a 20 h, a la plaça Major, actuació Musical a càrrec del grup Wardon Vagon, de l’Acadèmia de Música Musilloc de Manresa. A les 19 h, al santuari de la Cova, missa en honor a Sant Ignasi presidida per P. David Guindulain S.J. A les 21.30 h, a la plaça Major, sopar a la fresca amb l’actuació del duet Ferran Orriols i David Pons. Durant el sopar, tradicional sorteig de regals cedits pels botiguers entre tots els assistents. Preu: 15 euros. Venda anticipada de tiquets als establiments Fotografia Vert, Regals Puigbertran, La Casa del Bacallà. A les 22 h, a la Creu del Tort, rosari amb el P. Xavier Melloni, sj. uNovena de Sant Ignasi: avui, de 10 a 13 i de 17 a 20 h; i dissabte, de 10 a 13 h, obertura de la capella del Pou de la Gallina.

MOIÀ

  • 41a Trobada de gegants de Moià: Dissabte, a les 18 h, a la plaça de Sant Sebastià, plantada de gegants amb la participació d’una quinzena de colles. A les 19 h, cercavila. A les 20.15 h, a la plaça Major, mostra de balls dels gegants.

MONISTROL DE CALDERS

  • Festa major:
  • Divendres, de 00 a 04 h, a la plaça nova, música amb Dj Alan. Organització: AE Monistrolenca.
  • Dissabte, de 10 a 13 h, al carrer de la Vinya, activitats i tallers artesanals i taller Cosim juntes, amb Crea’t. Organització; Crea’t i Casal L’Espiga. De 16 a 18.30 h, a la piscina municipal, tarda per aprendre a jugar escacs, per a grans i petits. Inscripcions a la piscina i a l’ajuntament. Organització: Veïns de Monistrol. De 19 a 20.30 h, a la plaça de l’Església i als carrers del poble, baixada de la senyera, plantada de gegants i cercavila popular. Organització: Teixit d’Inquietuds. De 22.30 a 04 h, a la plaça Nova, ball popular a càrrec del grup Dolfi i, ja de matinada, música amb el dj Pere.
  • Diumenge, de 8 a 14 h, a la plaça Nova, 39è Concurs de pintura ràpida, petit format i concurs infantil de pintura. Organització: Cercle Artístic del Moianès. De 10 a 13 h, a la plaça de l’Església, 8è Sketchcrawl de Monistrol de Calders i 64è itinerant del Moianès. Inscripció gratuïta: cercleartisticdelmoianes@gmail.com / 650 78 18 09. D’11.30 a 16 h, al carrer Conxita Capçada, 2n No concurs de paelles, 1r Memorial Jordi Rovira. Organització: AE Monistrolenca. A les 18 h, al camp del Met, partits dels equips formatiu i de l’amateur: AE Monistrolenca vs CE Llorença. A les 19 h, AE Monistrolenca vs Veterans AE Monistrolenca. De 21.30 a 22.30 h, a l’amfiteatre del carrer del Serrat, concert a càrrec de la coral Taral·lejant Albades de Calders, amb cantant del poble. De 23 a 04 h, a la plaça Nova, música amb el grup The Paxanguers de Súria. Dilluns, d’11 a 12.30 h, a la plaça de l’Església, matinal familiar amb espectacle a càrrec de Jordi Callau. A les 18 h, a la plaça Nova, festa de l‘escuma. A les 19.30 h, espectacle familiar a càrrec de Jaume Barri. Sopar amb l’AFA: hot dogs i biquinis. De 22 a 23 h, a l’amfiteatre del carrer del Serrat, espectacle amateur de monòleg Tribut còmic, a càrrec del grup de teatre Qollunaka de Terrassa. Organització: Centre Parroquial. Hi haurà caixa d’aportació voluntària. Dimarts, a les 12 h, a l’església, missa del patró Sant Feliu. A les 13 h, a la plaça de l’Església, vermut popular. Organització: Casal L’Espiga. De 17.30 a 19.30 h, a la plaça Nova, berenar musical per a tota la família, amb barra de pastissos i coques. Organització: AFA L’Esqueix. De 19.30 a 20.30 h, a la plaça Nova, ballada de sardanes. Organització: Casal L’Espiga. A les 21 h, al carrer Llevant, sopar popular. 10 euros. Venda de tiquets a l’ajuntament i al Pròxim. A la plaça Nova, ball amb la música de Joan Ponts.   

PUIG-REIG

  • Santa Marta, nit d’oportunitats: Divendres, a partir de les 18.30 h, a la plaça Mestre Badia, gangues, moda, música,circ, humor, exhibició d‘aeris, sardines, brasa, muntadets, cocktails, sorpreses. De 18 a 19.30 h, taller de circ. De 19.30 a 21 h, monòleg humorístic Societat limitada, a càrrec de Xevi Font i espectacle d’acrobàcia aèria Silver &Gold de Viu i Riu. En el marc de les activitats de Volteja l’estiu a càrrec de la Federació del Comerç Berguedà.
  • Missa a Sant Jaume de Trasserra: Dissabte, a les 9 h, missa en honor a Sant Jaume oficiada per mossèn Lluís Tollar. Tot seguit, esmorzar per a tothom.

SANT FRUITÓS DE BAGES

  • 10a Tomacada: Dissabte, a les 19 h, a la plaça de l’Església, xerrada Canvi climàtic i gestió de l’aigua, amb Xavi López de l’Escola Agrària. A les 20 h, visita als horts. A les 20.30 h, concert amb El club de la guitarra. A les 21 h, sopar popular. Preu: 7 euros, i 3 euros per als menors de 8 anys. Venda de tiquets a Foto Isidre, A les 22 h, entrega de premis al tomàquet més gran, al més original i a la millor cistella amb productes de l’hort. Ho organitza: Junta de Regants Riu d’Or, Col·lectiu de Recerca Històrica i Ajuntament de Sant Fruitós.

SÚRIA

  • Sorteig del Santòfol 2023: Dissabte, a les 20 h, al pavelló municipal d’esports, sorteig de premis entre les persones que van presentar les butlletes de l’edició d’enguany amb els segells dels establiments participants i la votació de la millor tapa. Organització: Ajuntament de Súria i Comissió de Festa Major.

Subscriu-te per seguir llegint