Olesa es dota d'un pla d'autoprotecció per al pavelló de Sant Bernat

El document sobre el poliesportiu ha estat redactat pels serveis tècnics de la Diputació

Exterior del recinte esportiu Sant Bernat

Exterior del recinte esportiu Sant Bernat / diba

redacció. olesa de montserrat

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat el pla d'autoprotecció (PAU) del pavelló de Sant Bernat, un poliesportiu annex a l'escola Sant Bernat que s'utilitza com a equipament esportiu per a la mateixa escola així com també per a usos extraescolars. Esporàdicament, també se li dona un ús de pública concurrència per realitzar festes i espectacles com poden ser concerts, la celebració del carnestoltes o l'arribada dels Reis de l'orient, amb un aforament per a 1.900 persones.

El pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats que organitzin en espais públics, amb els seus mitjans i recursos i en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d'una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. Així, el pla donarà resposta adequada a les possibles situacions d'emergència que puguin produir-se en aquest equipament.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de salut i benestar,d'indústria, innovació i infraestructures, i de ciutats i comunitats sostenibles. Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.