Territori obre el nou accés a Vilanova del Camí des de la C-37

El departament anuncia per a la tarda la finalització de l'accés a Igualada

Els ramals que s'han posat en servei aquest cap de setmana

Els ramals que s'han posat en servei aquest cap de setmana / GENCAT

Enric Badia

Enric Badia

El Departament de Territori ha obert al trànsit dos nous ramals a l’enllaç dels Moletons (Vilanova del Camí), a la ronda Sud d’Igualada, que permetran millorar l’accessibilitat al municipi. L’obra, que ha comptat amb un pressupost d’1 MEUR, completa la configuració de l’enllaç, ja que permeten els moviments que fins ara no eren possibles. Aquesta és una part d'un projecte que també preveu el nou accés pel sud d'Igualada, que està pendent de finalització. L'accés ha quedat obert aquest cap de setmana.

Aquesta obra s’emmarca en el conjunt d’actuacions que el Departament està executant per optimitzar la ronda Sud d’Igualada (C-37) i millorar la mobilitat en aquest entorn, tot redistribuint trànsits i fent més eficients els recorreguts. En aquest sentit, fonts del deprtament han explicat que es preveu que la compleció d’aquest enllaç permetrà alliberar el nucli urbà de Vilanova del Camí del pas de 800 vehicles diaris.

En concret, les obres han consistit en la construcció de dos nous ramals que faciliten la sortida a Vilanova del Camí dels vehicles que circulen des d’Igualada per la C-37, i la incorporació a la C-37 en sentit Barcelona dels vehicles amb origen a Vilanova del Camí. Els nous ramals, que tenen 177 i 207 metres de longitud, respectivament, connecten directament la C-37 amb la rotonda elevada de l’enllaç ja existent.

Nou accés a Igualada

En el marc de les obres a la ronda Sud, el departament està construint un nou accés per a dotar Igualada d’una entrada i sortida més ràpida i directa a la carretera, que permetrà reduir el trànsit al nucli urbà d’Igualada en 3.200 vehicles diaris i en 1.800 a Santa Margarida de Montbui. Aquesta obra, amb un pressupost de prop de 14 milions d'euros finalitzarà la tardor vinent.

L’execució dels treballs va assolir ahir una fita significativa amb la col·locació d’una biga de grans dimensions –126 tones de pes– sobre la C-37 per a la construcció d’una passarel·la per vianants i ciclistes que donarà continuïtat als camins de la zona. Els accessos a banda i banda del riu Anoia estan avançat i ara queda per fer el tram central per superar justament aquesta afluent del Llobregat. Aquesta obra va quedar inexplicament pendent quan es va fer aquest tram de variant, el que va suposar que Igualada no pogués aprofitar prou la ronda i que Santa Margarida de Montbui veiés com el trànsit que volia entrar a la capital de l'Anoia pel sud passés per l'interior de la seva trama urbana.