Calaf aprova un nou protocol per la gestió de les colònies de gats

L'objectiu és definir els criteris i condicions que s'han de complir per controlar aquests espais

El primer pas serà fer un registre de les colònies de gats

El primer pas serà fer un registre de les colònies de gats / AJUNTAMENT DE CALAF

Redacció

Calaf té un nombre important de gats que viuen lliures al nucli urbà i punts d'alimentació no regulats, en alguns casos creant problemes sanitaris i de conflictes veïnals. Davant de la situació de queixes dels veïns i de l'augment de la població de gats de carrer en els últims anys, l'Ajuntament ha impulsat un protocol amb l'objectiu de definir els criteris i condicions que s'han de complir per la gestió de les colònies de gats urbans mitjançant el mètode de captura, esterilització i retorn.

L'Ajuntament realitzarà una primera avaluació consistent en un estudi de la zona i dels llocs on es troben els animals. Registrant nombre d'exemplars observats i valoració de la situació on es troben els gats. Després es procedirà al condicionament del lloc on es troba la colònia.

Un cop les colònies existents siguin identificades i condicionades, es durà a terme un llistat de col·laboradors autoritzats, que de manera voluntària es comprometran a col·laborar amb el projecte. El model de sol·licitud de col·laboradors per particulars s'haurà d'omplir i entregar al registre de l'Ajuntament. Un cop rebudes les sol·licituds es crearà un llistat de voluntaris autoritzats, proporcionant un carnet que permeti identificar-los i se'ls hi assignarà una colònia, la qual hauran de gestionar.

Aquest projecte té el suport del veïnat i associacions de Calaf que desitgin col·laborar-hi. A més, també comptarà amb la col·laboració de veterinaris que treballaran conjuntament amb tots els agents implicats en la protecció dels animals.