Un miler de corredors solidaris participen a l'Alzheimer Race d'Igualada

Els fons recaptats es destinada a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia

Participants a la cursa Alzheimer Race d'Igualada

Participants a la cursa Alzheimer Race d'Igualada / David

Miti Vendrell

Igualada ha acollit aquest diumenge, 24 de setembre, la vuitena edició de l’Alzheimer Race, una cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Enguany hi ha participat un miler de persones i amb els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. Hi han participat un miler de persones.

La vuitena edició de l’Alzheimer Race ha tingut un format i un recorregut semblant al de l’edició de l’any passat, amb la sortida i arribada a la plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi. A les 9 del matí els participants han fet un escalfament coreografiat a càrrec de Gimnàstica Hipopressiva Fanny i la sortida de la cursa ha sigut a les 9:30 del matí i la de la caminada uns minuts més tard. El recorregut, d’uns 5 km, era el mateix per les persones que han fet la cursa i per les que han optat per la caminada. Els participants han passat pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, on hi ha la fira FirAnoia instal·lada, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia, han passat per l’Alberg Cal Maco, on hi havia un avituallament, i es tornarà a baixar cap al Rec, per fer la pujada final per la plaça de la Bomba fins arribar a la plaça de la Masuca.

L’esdeveniment ha estat presentat per Ismael Miquel i a la plaça també s’hi ha fet alguns actes com una actuació musical del grup de música Disco54 i sortejos de regals. De 11:30 a 12:00 s’ha celebrat l’entrega de premis de cada categoria. Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA i l’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.