Jordi Cruz serà un dels cuiners coordinadors del sopar de la gran gala de les Estrelles de la Guia Michelin de Barcelona

L'esdeveniment és previst que se celebri el 28 de novembre, fent el sopar hi haurà 17 estrelles Michelin, i unes mans als fogons seran les de l'igualadí David Andrés

Els cuiners que preparaan l'àpat de la Michelin per a 700 persones

Els cuiners que preparaan l'àpat de la Michelin per a 700 persones / ACN

ACN

L’humorista i presentador Andreu Buenafuente serà l’encarregat de presentar la gala de la Guia Michelin 2024, que se celebrarà el 28 de novembre a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Ho farà acompanyat d'un estol de cuiners, tots premiats en edicions anteriors, entre els quals hi haurà el manresà Jordi Cruz, xef de l'Abac, i l'igualadí David Andrés, xef del Via Veneto, tots dos establiments referents de bona cuina a Barcelona. Com ja es va explicar al març, els coordinadors gastronòmics de l’esdeveniment encarregats de confeccionar l’àpat per uns 700 convidats seran els xefs Jordi Cruz, els germans Javier i Sergio Torres i Paolo Casagrande. Els organitzadors han anunciat aquest dimecres davant del Mercat de Sants, els restaurants que cuinaran el sopar, que seran Disfrutar, Moments, Via Veneto, Enigma, Dos Palillos i Koy Shunka, a més dels restaurants ABaC, Jordi Cruz, Cocina Hermanos Torres, dels germans Torres i Lasarte, de Paolo Casagrande.

Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande coordinaran un equip de nou restaurants que sumen 17 estrelles Michelin per cuinar al sopar de presentació de la Guia Michelin España 2024. Als xefs Jordi Cruz, els germans Javier i Sergio Torres i Paolo Casagrande, se’ls hi han sumat Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar; Raül Balam, del restaurant Moments; David Andrés, del restaurant Via Veneto; Albert Adrià, restaurant Enigma; Albert Raurich, restaurant Dos Palillos, i Hideki Matsuhisa, de Koy Shunka.

Mónica Rius, directora de comunicació, imatge i marques del Grupo Michelin Espanya i Portugal, ha remarcat que el sopar té com objectiu valorar i apreciar “la riquesa, la qualitat i diversitat de la gastronomia dels establiments de la Guia 2023 de Barcelona”.

Cruz ha apuntat que han fet “un menú divers, que reflecteix la gastronomia i les ganes d’agradar i que passin coses boniques a Barcelona i que siguem estant de moda i construint aquesta Barcelona, que és un aparador a Europa i al món”. Casagrande ha remarcat el talent que hi ha a Barcelona. “Serà un luxe cuinar”, ha afegit.

Per la seva part el xef Sergio Torres ha remarcat la importància que se celebri la gala a Barcelona. “És més important del que ens pensem i obrirà moltes portes per la gastronomia de la ciutat”, ha manifestat.

‘El vi és grastronomia’

Miguel Pereda, director de màrqueting i ventes de Michelin Experiences Espanya i Portugal, ha explicat que hi haurà una nova edició del debat que se celebra previ a la gala i en aquesta ocasió tindrà lloc el 13 de novembre de l’Auditori de La Pedrera amb el lema ‘El vi és gastronomia’. L’objectiu, ha manifestat, és valorar el món del vi”.

El debat estarà moderat per Amaya Cervera. Els convidats seran el crític Luis Gutiérrez; el fundador i propietari de Vila Viniteca, Quim Vila; la cap de sommeliers del Celler de Can Roca, Audrey Doré; el viticultor Ricardo P. Palacios; la viticultora i productora a Bodegues Mas Martinet i Venus La Universal, Sara Pérez; el sommelier, comunicador i formador a ElBulliFoundation – JancisRobinson, Ferran Centelles, i l’apassionat del vi i directiu, Ignacio Villalgordo.

Sessions gastronòmiques

La presentació s’ha fet aquest dimecres al mercat de Sants, un dels mercats municipals on es desenvoluparan una sèrie de sessions de gastronomia o ‘showcookings’ presencials i obertes al públic en què cuiners de restaurants reconeguts amb estrella Michelin mostraran l'aportació que fan els mercats municipals a l'alta gastronomia. Aquestes sessions de gastronomia, nou en total i que se celebraran entre el 20 d’octubre i el 6 de novembre, són una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona, en el marc de l’acord assolit amb l’organització de la Guia Michelin.

També s’ha anunciat que la Guia Michelin arrencarà el dia després de la gala la seva campanya de comunicació específica amb l’objectiu de donar visibilitat mundial a la ciutat de Barcelona com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

Barcelona pren el relleu de Castella-la Manxa en una nova edició que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Barcelona, de fet, és la ciutat de l’Estat que compta amb més estrelles Michelin, amb un total de 35 estrelles que pertanyen a 24 restaurants diferents, a més dels 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l'edició de la Guia Michelin Espanya i Portugal del 2023. En concret són tres restaurants amb tres estrelles, cinc restaurants amb dues estrelles, 16 amb una estrella, un amb Estrella Verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 43 restaurants recomanats.