La cursa popular d'Igualada, amb gairebé 4.000 participants, va batre rècord de participació

Una part de l'èxit, que vol preservar l'esperit popupar i inclusiu, és la participació de 21 centres educatius i la implicació de 150 entitats

La sortida de la prova de la Cursa Popular d'Igualada

La sortida de la prova de la Cursa Popular d'Igualada / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

Gairebé 4.000 corredors (3.990) van participar diumenge a la Cursa Popular d'Igualada. És una xifra rècord, que supera les que s'havien donat abans de la pandèmia. A la prova, que té com a prioritat la participació de tothom i que sigui inclusiva, hi van prendre part 21 centres educatius d’Igualada i de més de 150 entitats de la ciutat i de l’Anoia.

L'Ajuntament d'Igualada ha explicat aquest dimecres que les xifres superen les dades de les anteriors edicions, abans de la pandèmia. La cursa, organitzada per l'Ajuntament d'Igualada i el Consell Esportiu de l'Anoia ha comptat amb dos circuits amb sortides i arribades al Parc Central d'Igualada; un de gran de 5 km i un de petit d’1,5 km.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa, va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a la tradicional cursa de 5 km. Mentre que la curta, va tenir com a protagonistes de la sortida la figura de l'Esmolet i l'Esmoleta d'Igualada, que van estar acompanyats de l'alcalde, Marc Castells.

Castells ha valorat molt positivament aquest esdeveniment que “s’ha convertit en un referent pel que fa a la pràctica d’esport a la ciutat, un esport saludable, en família i amb una immensa participació d’Escoles i Entitats que són les encarregades de fer bategar l’esport a Igualada i de donar-lo a conèixer entre els petits i joves”.

Entre les entitats que van participar a la festa hi havia l'Associació Som Prematurs, que van organitzar l'escalfament amb grups de zumba.

En aquesta edició, i per tal de contribuir amb el medi ambient, Aigua de Rigat ha instal·lat fonts d'aigua obertes a totes les persones assistents per tal d'evitar ampolles de plàstics i residus durant la jornada.