El bus entre Igualada, Montbui i Vilanova té noves tarifes a partir del proper dilluns

El bitllet senzill del transport públic urbà entre els tres municipis passa a costar 1,80 euros

Distinció per al viatger 1 milió del transport a la Conca d'Òdena

Distinció per al viatger 1 milió del transport a la Conca d'Òdena / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

A partir del 15 de gener entraran en vigor les noves tarifes de transport públic i el preu també varia per al transport local. L’Estat i la Generalitat mantenen el descompte del 50% per a la T-Usual i la T-Jove. Per als títols propis de la conca d’Òdena, el bitllet senzill del transport públic d’Igualada, Montbui i Vilanova passarà a tenir el preu de 1,80 euros, un bitllet més econòmic que el bitllet senzill de l’ATM. que és de 2,55 euros. El darrer any, el 2023, l'empresa Masats, que gestiona el transport a la Conca d'Òdena, i els Ajuntaments van celebrar que per primera vegada s'havia superat el milió de viatgers.

Pel bitllet senzill del transport públic de la Conca es mantenen les bonificacions del 50% per als usuaris de la Targeta Taronja i del 100% per als usuaris de la Targeta Blava entre Igualada, Montbui i Vilanova del camí, tarifes aprovades per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Aquest organisme que controla el sistema tarifari integrat, ha aprovat una pujada del 6,75% del preu dels bitllets per al 2024 per compensar l'increment de costos generalitzat d'aquests darrers anys..

El Sistema Tarifari Integrat és un acord entre les administracions i els operadors de transport que implica la creació d'un bitllet comú. Amb aquest bitllet únic, els usuaris i usuàries es poden desplaçar entre els diferents modes de transport i les corones tarifàries evitant una penalització econòmica.