La infermera igualadina Montserrat Montaña encapçala una llista per presidir el Col·legi de Barcelona

La candidata a presidir el COIB alerta de la manca de professionals i dels problemes que genera entre les que estan exercint en aquests moments

 

Montserrat Montaña encapçala una llista per presidir el Col·legi d'Infermeria de Barcelona

Montserrat Montaña encapçala una llista per presidir el Col·legi d'Infermeria de Barcelona / Infermeres 360

Redacció-E.B.

La infermera igualadina Montserrat Montaña lidera la candidatura Infermeres 360 BCN, la primera que es presenta per a concórrer a les pròximes eleccions a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). Montaña, doctora per la UAB i infermera de la Unitat del Son a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, compta amb un equip de 19 professionals de diferents àmbits de la salut, que tant treballen en l’atenció primària, en la investigació, la docència com en centres hospitalaris. Entre d’altres, (teniu document adjunt per conèixer-los), hi ha la vicepresidenta Míriam Rodríguez-Monforte i, de manera honorífica, tanca la llista, la veterana infermera Rosa Rifà,  professora i investigadora i doctora en Ciències de la Infermeria per la URV. Montaña és regidora a l'oposició per la llista Igualada Som-hi.

A la presentació pública en un acte celebrat al Col·legi de Periodistes de Catalunya, la candidata a presidir el COIB ha assenyalat que “les infermeres ens trobem en un moment crític. Els esdeveniments dels darrers temps, amb la pandèmia com a punt d’inflexió, han suposat un repte intens, però també ens ha fet visibles com mai ho havíem estat i han demostrat que comptem amb un valor important: el reconeixement i la confiança de la ciutadania. Persones, famílies i comunitats que són el focus de la nostra atenció, la nostra raó de ser. A les que volem oferir cada dia, 365 dies l’any, les millors cures”.

Montaña alerta que “la manca d’infermeres, anticipada i advertida des dels diversos fòrums professionals, i sobrevinguda per la confluència de diferents factors (relleu generacional, abandonament de la professió, marxa de professionals a la cerca de millors condicions...), està afectant les nostres condicions laborals incloent la necessitat de doblatges i empitjorant les nostres ràtios, que ja eren unes de les més baixes d’Europa”. La infermera va indicar que “s’està produint una reordenació no meditada de rols i competències de les infermeres, realitzada al marge de les infermeres, des de cada proveïdor i de forma independent”.