Territori posa en servei la variant de Piera de la carretera B-224

La nova via permet desviar trànsit que fins ara passava per l'interior de la població

La Generalitat tramitarà el tram de carretera antiga al municipi, ja que ara tindrà un servei només local

La nova variant de Piera que ha entrat en servei aquest divendres

La nova variant de Piera que ha entrat en servei aquest divendres / Gencat

Redacció

El departament de Territori ha posat en servei la variant de Piera de la B-224, que permet alliberar de trànsit de pas el nucli urbà. Els treballs han comptat amb un pressupost de 7 milions d'euros. La nova variant evita el pas per l’interior del nucli urbà de Piera dels vehicles que des del costat Igualada, Vilafranca del Penedès i Vallbona d’Anoia es dirigeixen al costat Masquefa, Esparreguera i Martorell i als polígons industrials que hi ha a aquesta zona, i a l’inrevés.

La nova carretera, que té prop de dos quilòmetres de longitud i 10 metres d’amplada, s’inicia a l’actual carretera B-224, a l’entrada pel costat oest del nucli de Piera, i vorejant pel nord la població, enllaça amb la rotonda de la carretera B-231, tot aprofitant-la fins a tornar a connectar amb l’actual B-224 pel costat est de Piera. La nova variant, més el tram de la carretera B-231 esmentat, s’ha codificat com a C-54

La variant compta en el seu recorregut amb tres connexions amb Piera, al costat nord, al costat est --que connecta també amb la carretera B-231 cap a Esparreguera-- i al costat sud. En aquest sentit, s’ha construït una nova rotonda a nivell de 56 metres de diàmetre exterior i s’ha ampliat una de ja existent. Pel que fa a estructures, cal remarcar que s’ha construït un viaducte sobre la riera de Ca n’Aguilera, de 77 metres de longitud.

Segons el conveni formalitzat entre el departament de Territori i l’Ajuntament de Piera, un cop construïda la variant, la Generalitat traspassarà al municipi un tram de prop de 3 quilòmetres de l’actual B-224 al seu pas pel nucli urbà, atès que passarà a tenir una funcionalitat més local.

L’eix de la B-224

La carretera B-224 pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat i connecta Capellades –a la vora de l’eix Diagonal (C-15)– i Martorell –on enllaça amb l’A-2 i l’AP-7, tot unint altres municipis com Vallbona d’Anoia, Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires. En funció del tram, registra trànsits entre els 7.000, els 13.000 i els 30.000 vehicles diaris.