Un jutge de Barcelona ha citat com a testimonis dos dels quatre agents de la Policia Nacional que han estat identificats en relació amb la suposada filtració de les fotografies del DNI dels jutges catalans que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista a Catalunya. En un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona justifica que hagi citat els policies com a testimonis i no com a imputats -com demanaven els denunciants- perquè el fiscal ho recomana i perquè a més entén que el fet que els agents accedissin a les bases del DNI dels jutges proconsulta no pressuposa que la seva finalitat fos subministrar les fotos al diari La Razón, que les va publicar.

"En aquest moment, almenys, no se'ls pot atribuir [als quatre agents identificats] la difusió, ja que, més enllà d'hipòtesis, no hi ha cap dada objectiva que ho fonamenti", remarca el jutge en l'acte, notificat ahir a les parts.

Per aquest motiu, el jutge que investiga el cas cita com a testimonis per al pròxim 23 d'abril -dia del patró de Catalunya, sant Jordi- els dos agents identificats que tenen el seu destí professional a Barcelona.