Un professor d’ESO, esgotat de suportar faltes de respecte dels seus alumnes: «Tinc clar que ho vull deixar»

El Marc fa cinc anys que és docent i no n’aguanta més: «Fins aquí he arribat»

Imatge d'arxiu d'una aula

Imatge d'arxiu d'una aula / MIGUEL ANGEL MONTESINOS

Miguel Marzal

El Marc, un professor de Barcelona, ha explicat a Twitter la situació que viu cada dia a les aules del seu institut. Faltes de respecte dels seus alumnes i males contestacions són la tònica general en el lloc de treball del Marc, però també de molts altres professors al llarg i ample del país.

El jove enginyer que es va treure fa només cinc anys una plaça com a docent confessa que no pot més. «Vull deixar aquesta feina», assegurava a Twitter, i afegia: «Per al que cobro i el que he de suportar, em busco una feina diferent». Cinc anys li han sigut suficients perquè la seva il·lusió, la docència, es convertís en un malson.

Les mostres de suport i comentaris de col·legues que troben diàriament aquesta situació no s’han fet esperar, i el debat queda servit: de qui és la culpa que ja no es tingui respecte pel professorat?

Alguns consideren que és del sistema educatiu, que cada vegada sembla més permissiu amb els alumnes i, com que no -hi represàlies, ells es veuen amb més llibertat. D’altres, en canvi, donen la culpa a les famílies.

Finalment, també hi ha els que, veient el panorama als instituts, es desmotiven fins i tot abans de començar a impartir classes.

Responsabilitats a part, les faltes de respecte i educació són una cosa que, desgraciadament, pateixen molts professionals de l’educació a tots els nivells.