La consellera de Presidència santpedorenca, Laura Vilagrà, ha assegurat que l'amnistia "està a tocar" i ha defensat que cal continuar "avançant" en la possibilitat d'un referèndum pactat amb l'Estat en la negociació per una eventual investidura de Pedro Sánchez. En una atenció als mitjans aquest dissabte, Vilagrà ha insistit que la negociació "dependrà" dels avenços en l'amnistia, l'autodeterminació i també en la carpeta de "benestar de la ciutadania". "Hem de poder obrir i abordar -les tres carpetes- i, en aquest sentit, anirem tan ràpid com sigui possible", ha assegurat. Sobre la decisió del TEDH d'analitzar els recursos dels nou condemnats per l'1-O, la consellera s'ha mostrat convençuda que Europa tornarà a "esmenar la plana" a l'Estat.

Pel que fa a les negociacions per una investidura de Sánchez, Vilagrà també ha fet valdre que l'entrada del català al Congrés "ha demostrat que quan diversos grups empenyen en la mateixa direcció els resultats surten. "En un marc com l'actual és important que treballem coordinadament en tres carpetes absolutament necessàries: d'una banda, l'amnistia, que tenim a tocar, però també en l'autodeterminació i en el benestar de la ciutadania", ha insistit.

Sobre el debat d'investidura del president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, Vilagrà ha defensat que a ERC "no els interpel·la el que passi el proper dimarts al Congrés" i ha carregat contra els populars i Vox per "intentar fer enrere" la possibilitat de parlar en català a la cambra baixa i a les institucions europees. La consellera ha assegurat que la investidura de Feijóo serà "fallida".

En relació amb la manifestació que aquest diumenge se celebrarà a Madrid, Vilagrà ha tret ferro a la qüestió: "El PP i l'extrema dreta sempre han anat contra els avenços de Catalunya, siguin lingüístics, en drets polítics o humans".