Ada Colau assisteix al ple municipal amb un mocador palestí pels «nens i nenes» de Gaza

"Ha ferit la meva sensibilitat que el PP hagi fet referència a les víctimes de Hamàs i no ha esmentat els més de 3.000 infants morts pels bombardejos d’Israel" ha assenyalat l'exalcaldessa de Barcelona

Ada Colau amb un mocador palestí

Ada Colau amb un mocador palestí / ACN

Redacció

L’exalcaldessa i presidenta del grup de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha lluït sobre l’esquena la kufia, el mocador palestí, en el ple municipal en solidaritat amb els «nens i nenes víctimes de crims contra la humanitat» a Gaza. Colau ha explicat els motius pels quals portava el mocador després que el ple hagi aprovat una proposició de Junts per activar els protocols de seguretat davant amenaces terroristes.

«Ha ferit la meva sensibilitat que el PP hagi fet referència a les víctimes de Hamàs i no ha esmentat els més de 3.000 nens i nenes morts pels bombardejos d’Israel. Víctimes de crims contra la humanitat», ha assenyalat Colau amb referència a la intervenció en el debat del portaveu popular Juan Milián, que s’ha referit només als atacs de Hamàs del 7 d’octubre.

L’exalcaldessa ha reiterat la condemna als atacs de Hamàs, però ha advertit que «l’Estat d’Israel està cometent un genocidi» i que «aquests nens i nenes existeixen, són víctimes. Mereixen que se’ls defensi també». Per a Ada Colau «és inacceptable que al nostre país es toleri que hi hagi víctimes de primera i de segona», que els principals ciutadans en risc de mort són els de Gaza, i ha reclamat un alto el foc.

En una declaració pública a l’Ajuntament de Barcelona abans de la celebració del ple d’aquest divendres, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha ofert la capital catalana a Israel i Palestina i a tota la comunitat internacional per obrir un procés que estableixi «la base d’un nou acord de pau» i que «posi fi al patiment de la població civil», aprofitant la cimera de ministres d’Exteriors dels països de la Unió pel Mediterrani que se celebrarà a la ciutat el 27 i 28 de novembre.