Balanç de la nit de Cap d'Any a Catalunya: 35 persones detingudes, 12 de les quals per delictes de violència de gènere

El telèfon d'emergències rep més de 5.900 trucades al llarg de la vetllada, mil més que fa un any

Nous vehicles de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra

Nous vehicles de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra / Departament d'Interior

ACN

Els Mossos han detingut 35 persones durant la nit de Cap d'Any a Catalunya, de les quals 12 per delictes de violència de gènere o violència en l’àmbit de la llar, 11 relacionades amb delictes contra el patrimoni, una per delicte de lesions, una per delictes contra la llibertat sexual i 10 més per altres fets. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 5.943 trucades fins aquest dilluns a les 9, el que representa 1.060 trucades més respecte fa un any. A més, els Bombers han atès dos serveis per incendis de xemeneia a Puigcerdà i a Santa Coloma de Queralt.. Protecció Civil ha fet seguiment de possibles incidències amb l'operatiu de guàrdia a les sales de Barcelona i Reus. No s’ha registrat cap incidència de gravetat a nivell de protecció civil.

El gruix del dispositiu especial de la policia s'ha iniciat a les deu del vespre del 31 de desembre i s'ha allargat fins a les 10 del matí del primer dia del 2024 amb 3.100 agents repartits arreu del territori.

Pel que fa al trànsit, s’han realitzat un total de 49 controls d’alcoholèmia a tota Catalunya. En aquests s’han efectuat un total de 1.401 lectures d’alcoholèmia, en les quals s’han denunciat 51 conductors per via administrativa i 24 han estat per via penal. Durant els controls també s’han fet 18 lectures per drogues, 14 de les quals han resultat positives.

Les trucades del telèfon d'emergències han alertat de 4.166 incidents relacionats amb la celebració de la festa. El 32,48% de les trucades han estat per demanar assistència sanitària; seguit del 18,72% per alertar d’agressions; un 13,27% per actuacions incíviques i un 11,45% per problemes de seguretat.