ERC proposarà dissabte Aragonès com a candidat a les properes eleccions al Parlament

Esquerra talla d'arrel les especulacions d'un retorn del president de Junqueras com a cap de llista gràcies a l'amnistia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès / Bernat Vilaró

ACN

Pere Aragonès tornarà a ser el candidat d'ERC a les properes eleccions al Parlament. Així ho ha avançat 'El Periódico', del mateix grup editorial que Regió7. Així, el president de la Generalitat repetirà com a cap de llista, en una decisió que ERC formalitzarà al Consell Nacional d'aquest dissabte. La pròpia direcció en farà la proposta, que té l'aval del president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, tal com ha pogut saber l'ACN. D'aquesta manera Esquerra talla d'arrel les especulacions d'un possible retorn de Junqueras com a cap de llista gràcies a l'entrada en vigor de la llei d'amnistia.

El Consell Nacional d'ERC constatarà dissabte que Aragonès és la persona escollida per repetir com a candidat. Tot i això, no se'l proclamarà oficialment, un fet que arribarà quan s'aproximi la data de les eleccions -previstes per al febrer de 2025. ERC obrirà aleshores un procés de primàries obert a la militància. Tal com asseguren des del partit, Junqueras no hi presentarà candidatura.

Fonts consultades per l'ACN afegeixen que a Calàbria hi ha certs dubtes sobre si Junqueras, exvicepresident del Govern, ja estarà amnistiat de cara a les eleccions del Parlament. En aquest sentit, a ERC destaquen que ja tenen "un gran candidat", en referència al president de la Generalitat, de qui en destaquen la capacitat de "gestió" al capdavant de l'executiu, i d'haver "reactivat" el procés de negociació amb l'Estat.

Les properes eleccions al Parlament estan previstes per al febrer de 2025, i així ho ha repetit una i altra vegada el mateix Aragonès, com també la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la totalitat de l'executiu. Tot i això, la legislatura es podria escurçar si s'aproven els pressupostos del 2024, tal com admeten fonts de l'entorn dels republicans.