Comunicat oficial

Joan Carles I demana «respectar la veritat» i nega ser el pare d’Alejandra de Rojas

El rei emèrit, a través d’un comunicat, nega que hagi «tingut cap relació amorosa amb Rosario Palacios» i rebutja i condemna un «afer inventat»

EFE

Joan Carles I, casat amb Sofia de Grècia, ha negat haver mantingut una relació fora del matrimoni amb l’aristòcrata espanyola Rosario Palacios, tal com han apuntat diversos mitjans de comunicació els últims dies i «conseqüentment haver-hi tingut una filla».

En declaracions a Efe, el rei emèrit explica que, «pel respecte a la veritat i a l’honor» de les persones afectades, es veu obligat a desmentir aquestes informacions, «rebutjant i condemnant per fals tot el que s’ha publicat en relació amb aquest afer inventat».

«Nego absolutament haver tingut cap relació amorosa amb la senyora Rosario Palacios (q.e.p.d.) i conseqüentment haver-hi tingut una filla», remarca de forma rotunda l’anterior cap d’Estat.

A partir de les revelacions contingudes al llibre ‘King Corp., el imperio nunca contado de Juan Carlos I’, dels periodistes espanyols José María Olmo i David Fernández, sobre una presumpta filla secreta del rei Joan Carles, diversos mitjans han assenyalat que es podria tractar d’Alejandra de Rojas, filla de l’aristòcrata Rosario Palacios, morta el 2016.

No obstant, el rei emèrit, des de la seva residència d’Abu Dhabi, desmenteix de forma taxativa haver mantingut cap relació amorosa amb Palacios i, per tant, ser el pare de la seva filla Alejandra.

Fonts de la Casa Reial espanyola ja van negar aquest dijous a Efe tenir coneixement que el rei Joan Carles tingués una filla secreta, tal com s’afirmava en diverses informacions periodístiques.

L’aparició d’aquest llibre coincideix amb la segona visita del rei emèrit a Espanya des que va marxar als Emirats Àrabs fa més de dos anys arran de les informacions sobre els seus negocis a l’estranger.

A diferència de la seva primera visita de l’any passat, Joan Carles I ha passat uns dies a la localitat costanera de Sanxenxo (al nord-oest) de forma discreta i sense fer declaracions.

Va poder ser fotografiat a l’arribar a l’aeroport de Vigo i amb la tripulació del veler ‘Bribón’.