Retiren galetes de xocolata de la marca Gerblé perquè contenen burundanga

Procedents de França, es van distribuir a Catalunya, Andorra i la resta de l'Estat

El lot afectat té data de caducitat del 20 de setembre del 2023

Les galetes de la marca Gerblé retirades del mercat

Les galetes de la marca Gerblé retirades del mercat / EP

EFE

Les autoritats sanitàries espanyoles han ordenat la retirada del mercat estatal d'un lot de galetes amb llavors de xocolata sense gluten de la marca Gerblé perquè s'hi ha detectat escopolamina (coneguda també com la droga del burundanga) i traces del medicament atropina. Es tracta d'un producte procedent de França que també s'ha distribuït en aquest país i a Andorra.

En concret, es tracta del lot 51914913 de les esmentades galetes Gerblé, amb data de caducitat 20/09/2023, venudes en envàs de cartó de 150 grams i a temperatura ambient, segons l'alerta de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan ).

Catalunya va ser la primera autonomia que va avisar a final de juny el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) de la contaminació d'aquestes galetes amb restes de la coneguda droga i del medicament.

Les autoritats recomanen a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los.

La mateixa empresa ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i per tal de no posar a disposició de la població aliments no segurs.

TEMES