El PSOE esquiva la llei d'amnistia i defensa que "desjudicialitzar és que la política resolgui els problemes polítics"

Patxi López assegura que "Feijóo no pot presentar-se a cap investidura" després de sortir del Congrés "amb 139 vots"

El portaveu socialista al Congrés, Patxi López, i la nova presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol

El portaveu socialista al Congrés, Patxi López, i la nova presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol / Alberto Ortega / Europa Press

ACN

El PSOE defensa els acords als quals ha arribat amb ERC i Junts per a la constitució de la Mesa del Congrés aquest dijous, que entre altres qüestions recullen avançar en la "desjudicialització" de la política. El seu portaveu a la cambra baixa, Patxi López, ha esquivat la llei d'amnistia que reclama l'independentisme i s'ha limitat a defensar que "desjudicialitzar és que sigui la política la que resolgui els problemes polítics i no es derivi tot a la justícia", sense més concreció. López també ha aprofitat per enviar un missatge a Alberto Núñez Feijóo: "Va entrar assegurant tenir 171 vots fixos i en surt amb 139. Així no pot presentar-se a cap investidura".

En roda de premsa després de la sessió de constitució del Congrés, Patxi López ha fet tres valoracions. La primera, que és "una molt bona notícia" que "la ultradreta no estigui a la Mesa", en referència a l'exclusió de Vox. La segona, que Feijóo "no ha estat capaç d'arribar a cap acord amb absolutament ningú". Finalment, el portaveu socialista ha sostingut que "només hi ha un president possible per aquest país, que és Pedro Sánchez".

Pel que fa a l'ús de totes les llengües oficials a partir del pròxim ple del Congrés, anunciat per la presidenta Francina Armengol, el portaveu del PSOE ha defensat que "a ningú hauria d'espantar-li", sinó que "tots hauríem de ser partícips perquè una de les riqueses del nostre país són les diverses llengües".