Investidura de Feijóo i repetició electoral: així queda el calendari i les dates clau

La primera votació, que se celebrarà el 27 de setembre, activa el compte enrere de dos mesos i fixa el 27 de novembre com a data màxima per a elegir al pròxim president del Govern

Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats, durant el seu discurs a la sessió constitutiva de les Corts Generals

Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats, durant el seu discurs a la sessió constitutiva de les Corts Generals / Javier Barbancho

Jose Rico

Encara que està abocada al fracàs, la investidura del candidat del PPAlberto Núñez Feijóo, permet activar el compte enrere per a una hipotètica repetició de les eleccions generals si ni ell ni Pedro Sánchez aconseguissin la majoria necessària. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, i el líder dels populars s'han conjurat per a evitar que aquests eventuals comicis coincideixin amb les dates nadalenques.

Aquestes són les dates clau del calendari de la investidura.

  • 26 de setembre. Comença el ple d'investidura de Feijóo amb la intervenció inicial del candidat i el debat amb els grups parlamentaris, que s'allargaria fins a l'endemà.
  • 27 de setembre. Primera votació d'investidura, en la qual Feijóo necessita majoria absoluta (176 escons). Li falten quatre vots.
  • 29 de setembre. Segona votació d'investidura, 48 hores després de la primera. Feijóo necessita majoria simple (més 'sís' que 'nos'). Excepte sorpreses, tampoc compta amb suficients suports perquè requeriria la col·laboració del PSOE o del PNB.
  • 27 de novembre. Acaba el termini de dos mesos per a investir president. Si cap candidat ha aconseguit ser elegit, es convoquen automàticament noves eleccions, que s'han de celebrar 47 dies després de la publicació del decret.
  • 5 de gener. Començament de la hipotètica campanya electoral, que en cas de repetició electoral només duraria una setmana.
  • 12 de gener. Final de la hipotètica campanya electoral.
  • 13 de gener. Hipotètica jornada de reflexió.
  • 14 de gener. Hipotètica repetició de les eleccions generals.