La Fiscalia recorrerà la resolució de l'Audiència Nacional sobre el Tsunami perquè no hi veu delicte de terrorisme

Atès que ha desaparegut el delicte de sedició creu que la causa només es pot seguir per desordres públics

L'expresident Carles Puigdemont en una reunió amb la cúpula de Junts per abordar la investidura.

L'expresident Carles Puigdemont en una reunió amb la cúpula de Junts per abordar la investidura. / ACN

ACN

La Fiscalia ha anunciat que recorrerà la resolució de l'Audiència Nacional d'investigar Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu persones més pel Tsunami Democràtic perquè no hi veu terrorisme. El ministeri públic entén que atès que ha desaparegut el delicte de sedició la causa només es pot seguir per desordres públics i als jutjats de Barcelona. Fonts de l'ens fiscal han assenyalat que abans que el jutge de l'Audiència Nacional dictés l'escrit, la Fiscalia d'aquell tribunal ja preparava un informe perquè la causa fos jutjada a Barcelona per desordres públics en atenció a les informacions policials que consten a la investigació.

Cal recordar que el magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha acordat dirigir la investigació per les actuacions de la plataforma Tsunami Democratic contra Puigdemont, Rovira i deu persones més. En una interlocutòria de 34 pàgines, el magistrat ofereix a Puigdemont, en tractar-se d'un diputat del Parlament Europeu, i abans de cursar el suplicatori corresponent, la possibilitat de comparèixer voluntàriament davant l'Audiència Nacional. Li ofereix el mateix al secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, d'ERC. Els fets podrien qualificar-se de manera indiciària, indica el jutge, com de terrorisme.

Fonts de la Fiscalia han indicat, també, que el jutge va demanar el divendres a aquesta part un informe per veure qui eren les persones a les quals considerava imputar, informe que encara no ha estat remès al magistrat per bé que avui ha anunciat les imputacions.