Feijóo anuncia per diumenge manifestacions simultànies contra l'amnistia a totes les capitals de província

El PP acusa Sánchez de fer un "salt al buit" en "l'ordre constitucional" en acceptar les tesis sobre el 'lawfare'

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, saluda la gent en l'acte del PP a València contra l'amnistia

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, saluda la gent en l'acte del PP a València contra l'amnistia / arxiu

ACN

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dilluns que el PP convocarà manifestacions simultànies a totes les capitals de província d'Espanya el pròxim diumenge 12 de novembre. Segons ha dit en un discurs davant la cúpula del partit, la cita servirà per defensar la democràcia d'Espanya i l'estat de dret en un context marcat per les negociacions investidura entre el PSOE i Junts.

"El que és de tots es decideix entre tots", ha asseverat després d'afirmar que Espanya viu el "major retrocés" democràtic de la seva història. Finalment, el màxim dirigent del PP ha acusat Sánchez de fer un "salt al buit" en "l'ordre constitucional" en acceptar les tesis independentistes sobre la denominada "guerra judicial" o 'lawfare'.

"L'estratègia de la classe dirigent del nostre país consisteix que l'aberració d'avui sigui tapada per l'aberració de demà, que tot escàndol sigui tapat pel següent escàndol i, en conseqüència, res sigui aberració ni escàndol", ha lamentat Feijóo. "Insisteixo, no callarem i la societat espanyola està més unida que mai", ha afirmat el líder del PP en anunciar la mobilització del diumenge vinent. "Estarem a totes les places", ha asseverat.

Feijóo, que ha anunciat les manifestacions contra l'amnistia en un discurs en una reunió de la direcció del PP a Madrid on també hi era el català Alejandro Fernàndez, ha assegurat que Espanya es pot decidir "a porta tancada" entre dos partits. "Això no és democràcia, el que és de tots es decideix entre tots", ha assegurat. Per aquest motiu, i en referència a l'amnistia, ha demanat de nou que la ciutadania pugui votar "el que no es va votar" el 23 de juliol.

"Us avanço que no hi haurà eleccions, perquè si es fessin guanyaria el PP i governaria el PP", ha agregat. Segons Feijóo, els espanyols "s'han adonat" del que està passant i que "se'ls n'ha anat la mà" oferint "impunitat" a la independència. "El fet greu no és demanar el que demanen els independentistes, ho han demanat sempre, i mai els hi ha donat, el que és greu, vergonyós, és que un president que atorgui pel seu propi interès els diners i la impunitat que demanen", ha resolt.

"Precipici"

A ulls dels populars, Espanya està en un "precipici" jurídic amb el debat sobre l'amnistia als encausats del procés. De fet, tal com ha dit Feijóo acompanyat dels presidents autonòmics populars i la cúpula del partit, acceptar que la justícia espanyola ha dut a terme una "guerra bruta" contra l'independentisme, tal com defensa Junts, és un "salt al buit en la impugnació de l'ordre constitucional".

"Si s'assumeix la tesi de l'independentisme, els que van declarar la independència d'una part d'Espanya sortiran dels jutjats amb honors mentre es processa als jutges per complir la llei. Aquests darrer pas és el precipici al qual estem els espanyols", ha conclòs. "No mereixem aquesta infàmia", ha resumit Feijóo.