La Moncloa insisteix que l'executiu mantindrà el full de ruta a Catalunya i complirà els acords amb Junts i ERC

Pilar Alegría insisteix que la llei d'amnistia és "plenament constitucional"

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / ACN

ACN

La nova portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha assegurat aquest dimecres que independentment de les resolucions de l'Audiència Nacional i la ferma oposició del PP a la llei d'amnistia, el seu executiu mantindrà el "full de ruta" respecte a Catalunya. "Aquest govern ha adoptat mesures que clarament i objectivament han millorat la convivència a Catalunya, i volem seguir transitant aquesta senda perquè els problemes polítics es resolguin des de la política", ha dit. En aquest marc, ha recordat que les taules de negociació pactades entre el PSOE, Junts i ERC, són taules "entre partits", però "lògicament el que s'acorda, i a més de forma clara, pública i transparent, es compleix".

Alegría ha fet aquestes manifestacions en resposta a diverses preguntes sobre la llei d'amnistia i sobre els efectes que poden tenir la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón de demanar a Suïssa que localitzi la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en el marc de la causa del Tsunami Democràtic.

La portaveu ha recordat que el seu executiu "sempre ha traslladat respecte a la divisió de poders i a les resolucions judicials". "Aquesta portaveu no està per traslladar opinions sobre resolucions judicials, sinó per respectar-les".

Però ha volgut ressaltar que el full de ruta del govern d'Espanya respecte a l'agenda de convivència amb Catalunya "és un full coherent des del primer dia". "Hem apostat per aquesta via des del 2018, i és el camí que seguirem transitant", ha dit.

La Llei d'amnistia és "plenament constitucional"

Pel que fa a la iniciativa del PP contra l'amnistia a Europa, Alegría ha afirmat que els populars estan "en el seu dret de proposar al Parlament Europeu el debat sobre l'amnistia", però ha insistit que "la llei d'amnistia és una llei plenament constitucional".

En aquest marc, ha recordat que la Mesa del Congrés va fer ahir "el primer pas" per a la tramitació de la llei amb l'aval dels lletrats de la cambra, "i a partir d'aquí s'obrirà un debat amb les forces parlamentàries".

Pel que fa a la negociació entre el PSOE i les formacions independentistes, que s'haurà de concretar en les pròximes setmanes, Alegría ha recordat que "són taules entre partits polítics", i "com a ministra portaveu" no pot "anar més enllà".

En tot cas ha recordat que "lògicament, el que s'acorda, i a més s'acorda de manera pública, clara i transparent, es compleix".