Pescadors alerten sobre la marea de plàstics perduda per una embarcació a Galicia: "Són petits i els peixos els confonen amb menjar"

Una embarcació va perdre en aigües portugueses fins a sis contenidors replets d'aquest material

Abocament de pel·lets a les costes de Galícia

Abocament de pel·lets a les costes de Galícia

EFE

Els pescadors gallecs alerten del perill dels pèl·lets que han aparegut a les costes de Galícia després que una embarcació perdés fins a sis contenidors replets d'aquests plàstics en aigües portugueses. Segons ha explicat el patró major de la Confraria de Pescadors de la Corunya , Javier Mariñas, "el problema dels pèl·lets és que són plàstics molt petitons que els peixos confonen amb aliment", cosa que, al seu torn, pot fer que arribin "al consum humà" en menjar aquests animals.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Noia, Santiago Cruz, ha indicat que "tots els abocaments afecten peixos i mariscs", també "els microplàstics que ja hi ha a les ries". Ara, la pèrdua de càrrega de pèl·lets ha agreujat aquest problema.

Aquestes petites boletes de plàstic -de les quals la Xunta encara desconeix la quantitat que s'ha abocat al mar- "poden afectar peixos i mariscs", per això ara l'important, ha apuntat Cruz a EFE, és "treure el màxim possible", ja que "les ries, com més netes estiguin, millor".

La confraria de Noia organitza per demà, dimarts, una recollida de pèl·lets de les platges de la zona, tot i que ha apuntat que, de moment, en aquesta zona "no han arribat gaires", però tot "dependrà de les marees". Javier Mariñas ha opinat que les zones més afectades seran "la ria d'Arousa, de Muros i de Noia", on pot arribar a ser una "catàstrofe".