El PSOE, ERC i Junts presentaran quatre esmenes tècniques a l'amnistia i en negocien una cinquena sobre el Tsunami

Republicans i socialistes tenen com a objectiu que es presentin només les modificacions prèviament acordades

El ple del Congrés

El ple del Congrés / Congrés dels Diputats

ACN

 El PSOE, ERC i Junts ultimen els acords sobre les esmenes que es registraran a la llei d'amnistia. Segons fonts parlamentàries, ara per ara hi ha entesa per al registre de quatre esmenes tècniques, i una negociació oberta sobre una cinquena. L'objectiu de les forces independentistes en aquesta cinquena esmena és blindar que els fets del Tsunami Democràtic, qualificats de terrorisme pel jutge García Castellón, puguin entrar dins de l'amnistia. El termini de presentació de les modificacions acaba aquest dimarts a les 18h. Fonts d'ERC i del PSOE apunten que la voluntat a hores d'ara és que només es registrin aquelles esmenes que estiguin prèviament acordades, per no transformar el tràmit en una batalla que reobri el debat sobre la norma.

Segons fonts de la negociació, les dues formacions independentistes tenen com a interlocutor del PSOE el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. Dimecres passat el ple del Congrés ja va rebutjar les esmenes a la totalitat que havien presentat PP i Vox.

Fonts del Congrés han apuntat que la llei d'amnistia es començarà a debatre en ponència aquest dijous. El 23 de gener se celebrarà una sessió de la Comissió de Justícia per debatre i aprovar les esmenes. Posteriorment, el dictamen de la comissió anirà al ple la setmana del 29 de gener o del 5 de febrer, i en aquest ple l'amnistia quedarà aprovada a la cambra baixa.

Un cop superada la tramitació al Congrés, la llei passarà al Senat, on el PP (que hi té majoria absoluta) busca fórmules per endarrerir-ne l'aprovació. En tot cas el Senat té dos mesos com a màxim per resoldre la norma. Un cop el rebutgi, la llei tornarà al Congrés on quedarà definitivament aprovada amb els vots del PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG, previsiblement al mes d'abril o maig.