Teresa Ribera posa en dubte els criteris del jutge García-Castellón en el cas Tsunami

"L'hemeroteca mostra que sempre té molt encert en les dates", ha manifestat la vicepresidenta tercera del Govern espanyol

El PP considera que les paraules de la socialista sobre el jutge són "d'una gravetat extrema"

La vicepresidenta tercera del govern espanyol en funcions, Teresa Ribera, acompanyada del comissari per al Pacte Verd Europeu, Maros Sefcovic, durant una atenció als mitjans a Brussel·les

La vicepresidenta tercera del govern espanyol en funcions, Teresa Ribera, acompanyada del comissari per al Pacte Verd Europeu, Maros Sefcovic, durant una atenció als mitjans a Brussel·les / Albert Cadanet

ACN

La vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, ha dit aquest divendres que la decisió del jutge García Castellón de rebutjar el recurs de la fiscalia contra la seva decisió d'enviar al TS la causa del Tsunami per terrorisme mostra que hi ha magistrats amb "tendència a pronunciar-se sempre en una mateixa direcció". "(Garcia Castellón) ens té acostumats que sempre s'inclini en aquesta mateixa direcció que, evidentment, té una implicació política important i que acostuma a sortir a col·lació en moments polítics sensibles", ha afegit.

"L'hemeroteca mostra que sempre té molt encert en les dates on surten aquestes afirmacions", ha manifestat en una entrevista amb TVE.

Puente mostra "respecte pel poder judicial", però també admet que hi ha "coincidències" que "criden una mica l'atenció"

Després de les paraules de Ribera, el també ministre Óscar Puente, a càrrec de Transport, ha matisat les paraules de la seva companya remarcant el "respecte pel poder judicial" del govern espanyol, però a continuació ha admès que hi ha "coincidències" temporals en les causes judicials que "criden una mica l'atenció".

Puente ha dit que el sorprèn que la justícia es pronunci ara de fets del 2019 com és el cas de Tsunami Democràtic. "Cada vegada que hi ha un debat públic sobre aquests temes hi ha una resolució del jutge, això és el que ha dit la vicepresidenta", ha destacat en declaracions a la premsa des de Valladolid.

El PP considera que les paraules sobre García Castellón són "d'una gravetat extrema"

Des de l'oposició, el PP, per la seva banda, creu que les declaracions de la vicepresidenta tercera són d'una "gravetat extrema". "El sanxisme assumeix el discurs independentista que la Justícia no és imparcial i Ribera posa veu als que diuen que a Espanya hi ha 'lawfare'. Fa mal veure el govern del nostre país recitar l'argumentari independentista", han apuntat aquest divendres fonts populars. En la mateixa línia s'ha expressat també aquest divendres el portaveu del partit, Borja Sémper, que ha lamentat a 'X' el que considera un "atac" del govern a la "divisió de poders".

El CGPJ acusa de deslleialtat institucional Teresa Ribera

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acusat de deslleialtat institucional la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera. En una declaració institucional aprovada per unanimitat l’òrgan de govern dels jutges ha considerat també que les declaracions de Ribera són “contràries al deure general de respecte a la independència judicial”. A parer de l’ens, les manifestacions de Ribera afecten la confiança de la ciutadania en la justícia i “contribueixen al deteriorament institucional”, per la qual cosa “mereixen un rebuig rotund”.