L'incendi de València es va originar en un electrodomèstic de la cuina

La delegada del Govern assenyala que el foc va començar de manera "fortuïta"

L'incendi del bloc de Campanar, a València

L'incendi del bloc de Campanar, a València / Arxiu /Rober Solsona

Diego Aitor San José

Nova actualització sobre l'incendi de l'edifici de Campanar, a València, que va acabar amb 10 morts. Després d'aixecar el secret de sumari i continuar amb les recerques, s'ha confirmat que el foc es va originar dins de l'habitatge número 86, on es van veure les primeres flames, i el principal focus apunta a un error en un electrodomèstic de la cuina el que descarta la tesi inicial d'una fallada en el tendal del balcó de l'habitatge, com es va apuntar al principi.

Així ho ha assenyalat la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que ha indicat que "aparentment" el motiu de l'inici del foc va ser per un electrodomèstic. Bernabé ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la conferència Nova Economia Fòrum de la seva companya de partit l'eurodiputada, Inmaculada Rodríguez-Piñero.

Segons ha explicat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, després de l'aixecament del secret de sumari del passat divendres s'ha evidenciat que no hi ha indici penal perquè va ser un acte "fortuït" que es va produir a l'interior de l'habitatge número 86. El motiu seria "aparentment un electrodomèstic en la cuina", ha assegurat Bernabé qui ha indicat que podria haver estat una nevera.

Acte judicial

La Brigada Provincial de Policia Judicial de València del Cos Nacional de Policia va comunicar el passat 6 de març al Jutjat d'Instrucció núm. 9 de València, responsable de les recerques de l'incendi de Campanar, que "es pot descartar l'etiologia criminal o delictiva de l'incendi", segons detalla el magistrat en un acte al qual ha tingut accés Levante-EMV, del mateix grup editorial que Regió7. En els mateixos termes s'ha manifestat la Fiscalia Provincial de València: "Les primeres recerques permeten descartar l'origen criminal o delictiu de l'incendi dels edificis del carrer Rafael Alberti núm. 2 de València", assenyalen fonts del Ministeri Públic.

El divendres El jutjat d'instrucció núm. 9, a la vista d'aquesta informació, ha acordat provisionalment, el sobreseïment de les actuacions, a l'espera que concloguin les recerques i anàlisis policials oportunes. Unes perquisicions que continuen, encara que judicialment s'arxivi la causa, "a fi d'esclarir l'origen concret de l'incendi".

L'incendi es va produir el 23 de febrer passades les 17.30 hores de la tarda en l'habitatge número 86 de la vuitena planta i ràpidament les flames es van estendre per tot l'edifici degut a la forma de construcció de la façana. El foc es va convertir en el pitjor incendi de la història de la ciutat de València amb 10 morts.