Tragèdia

El mapa que mostra on són les restes del submergible Titan

Les restes del submarí van ser trobades a uns 1.600 peus de la proa del vaixell

El mapa que mostra on es van trobar les restes del submergible Titan

El mapa que mostra on es van trobar les restes del submergible Titan / RMS Titanic Inc

Redacció

Després de més de dues setmanes del tràgic desenllaç del Titan, el submergible amb cinc ocupants que va implosionar diumenge a les aigües de l’oceà Atlàntic mentre descendia cap a les restes del Titanic, continuen sortint a la llum detalls de l’accident que va posar fi a la vida del milionari empresari pakistanès Shahzada Dawood i el seu fill Suleman, estudiant de 19 anys; l’explorador britànic Hamish Harding; l’explorador francès Paul-Henry Nargeolet, i el conseller delegat de la firma OceanGate, Stockton Rush.

L’últim és un mapa que mostraria on es troben les restes del submergible Titan que va publicar l’empresa RMS Titanic Inc, i de què es va fer ressò a la seva web ‘The New York Times’. El pla mostra una zona denominada Titan Debris Field, ubicada a la dreta o a estribord de la secció de proa intacta del Titanic sense oferir més detalls sobre la mida de camp. Va ser la presidenta de l’RMS, Titanic Jessica Sanders, que va facilitar aquest mapa als investigadors.

«Els vam donar aquest mapa perquè poguessin comprendre millor les característiques del fons marí al voltant del Titanic», va assegurar en una entrevista. Un pla que va ser desenvolupat per Paul-Henri Nargeolet, una de les cinc persones que viatjaven en el submergible cap al fons de l’oceà i que ja va fer diferents immersions a la zona del naufragi del transatlàntic enfonsat el 1912.

Segons recull el mitja nord-americà, la proa és un dels trets més cèlebres de les restes, ja que els exploradors van descobrir al llarg del temps que les baranes d’aquesta part del transatlàntic es trobaven «en relatiu bon estat i dretes». Quant al mapa, reflecteix una sèrie d’imatges de sonar anotada per experts de la companyia, per indicar com de prop va estar la nau del seu destí quan va tenir lloc la implosió.

La Guàrdia Costanera, encarregada d’investigar la implosió del submarí, va esmentar que les restes del submergible van ser trobades a uns 1.600 peus de la proa del barco, és a dir, a gairebé 4.000 metres de profunditat. 

Les cinc persones que anaven al Titan van ser conscients de tot el que passava fins al moment de l’explosió entre 48 i 71 segons després, quan «la mort va ser immediata».