La primera noia transgènere que aconsegueix ser Miss Països Baixos

La jove holandesa aconsegueix un triomf espectacular

Guanyadora Miss Països Baixos 2023

Guanyadora Miss Països Baixos 2023 / Instagram

Rikkie Kollé, la jove de 22 anys de Breda, Holanda, aquest dissabte 8 de juliol de 2023 va guanyar el concurs de Miss Païssos Baixos i participarà en el concurs Miss Univers en 'El Salvador'.

La jove és la segona trans que aconsegueix participar en el concurs Miss Univers, després que guanyés l'espanyola Àngela Ponce, Miss Espanya el 2018. L'espanyola quan va voler fer-se el canvi de gènere, va tenir problemes amb el cirurgià que li havia d'operar el pit perquè li va dir que no creava a falses dones.

La jove Rikkie vol ser la veu i model de moltes altres persones que pateixen la mateixa situació i donar visibilitat i mostrar que tenen els mateixos drets i oportunitats que els o les altres

"Estic tan orgullosa i feliç que ni tan sols puc descriure-ho, fent que la meva comunitat estigui orgullosa i demostrant que es pot fer. I sí, soc trans i vull compartir la meva història, però també soc Rikkie i això és el que m'importa", les declaracions de la jove en les seves xarxes socials, després de guanyar Miss Països Baixos 2023.

Aconseguir ser Miss Països Baixos demostra que la realitat és més oberta del que moltes persones creuen i visibilitzar aquesta coronació pot ajudar a moltes persones a fer el pas per arribar a aconseguir el que vulguin.