Clam contra la LGTBI-fòbia en la celebració del dia de l'orgull a Berga

El primer acte de la jornada s'ha fet a la plaça Sant Joan, on l'activista trans Patrícia Caballero ha llegit un manifest en què ha qüestionat "les etiquetes, construccions i prejudicis socials" envers el col·lectiu

Un instant de l'acte a la plaça Sant Joan de Berga en el marc del Dia de l'Orgull i l'Alliberament LGBTI

Un instant de l'acte a la plaça Sant Joan de Berga en el marc del Dia de l'Orgull i l'Alliberament LGBTI / Consell Comarcal del Berguedà

Redacció

La celebració del Dia Internacional de l’Orgull i de l’Alliberament LGTBI+ es porta a terme a Berga amb activitats per visibilitzar el col·lectiu. Aquest migdia, la plaça Sant Joan ha acollit el primer dels actes de la jornada, organitzat pel Consell Comarcal del Berguedà, en què l'activista trans Patrícia Caballero ha fet un clam contra la "LGTBI-fòbia".

Caballero ha estat l'encarregada de llegir un manifest en què s'han qüestionat "les etiquetes, construccions i prejudicis socials cap a les persones LGTBI". També ha denunciat que moltes persones no se senten lliures i "amaguen la seva identitat de gènere o la seva orientació sexual fins a la vellesa", fet que provoca que passin "la major part de la seva vida amagant el que son".

En aquest sentit, l'activista ha fet una crida a "col·laborar a fer més planer el camí cap a la llibertat de les persones LGTBI" i ha demanat "deconstruïr per tornar a construïr, lliures de violències i LGTBI-fòbies".

 L'acte ha continuat amb la lectura de diferents relats de temàtica LGTBI i gent gran.