Supervivent

Rescatat un mariner que feia més de dos mesos que estava a la deriva al Pacífic

Una tempesta va espatllar l'embarcació i el va deixar a ell i a la seva gossa a mercè del mar

Redacció

Un mariner australià va ser rescatat amb vida després de sobreviure durant més de dos mesos a la deriva en aigües del Pacífic a base d’alimentar-se de peix cru i beure aigua de pluja, segons informen aquest dilluns diferents mitjans locals.

El supervivent, identificat com Tim Shaddock, de 51 anys, va ser localitzat la setmana passada en una embarcació avariada, acompanyat de la seva gossa Bella, després que un barco tonyinaire l’albirés a prop de la costa de Mèxic.

«Ha estat un calvari [...] He estat sol en alta mar durant molt temps», explica el propi Shaddock, en un vídeo publicat pel Canal Nine de la televisió australiana, on apareix molt prim, amb barba espessa i canosa i els cabells llargs, però lúcid al precisar que, ara, només necessita «fer un descans i un bon àpat».

El mariner i la seva mascota van partir l’abril passat de la ciutat costanera mexicana de La Paz amb destí a la Polinèsia Francesa; però, una forta tempesta va fer malbé l’embarcació i els seus equips electrònics, per la qual cosa no va poder demanar el rescat ni continuar la seva travessia, d’uns 6.000 quilòmetres.

Un metge, que viatjava al vaixell tonyinaire que el va rescatar, assegura que el supervivent es troba «estable i molt bé» de salut.

Aquest calvari marítim protagonitzat per Shaddock recorda la pel·lícula ‘Nàufrag’, protagonitzada per Tom Hanks, sobre la història d’un home que passa diversos anys en una illa del Pacífic.

El gener del 2014, el nàufrag salvadorenc José Salvador Alvarenga va ser rescatat a l’arxipèlag Marshall després de sobreviure uns 13 mesos en alta mar a base de menjar carn crua d’aus i peixos i bevent sang de tortuga, les seves pròpies orines i aigua de pluja.

TEMES