Balanç del terratrèmol del Marroc: s'eleva a més de 2.900 el nombre de morts i a més de 5.500 la xifra de ferits

El país rebutja l'ajuda internacional de diversos països argumentant que "podria ser contraproduent"

Efectius dels serveis d'emergències treballen en rescats a la zona del Marroc afectada pel terratremol

Efectius dels serveis d'emergències treballen en rescats a la zona del Marroc afectada pel terratremol / EFE

ACN

El terratrèmol que va sacsejar divendres passat el Marroc ja ha provocat 2.901 morts i 5.530 ferits, segons les últimes informacions facilitades pel Ministeri d'Interior del país a les 13:00 h d'aquest dimarts i recollides per la televisió estatal SNRT. L'actualització arriba en ple treball dels equips de rescat i en un moment en què diverses expedicions internacionals s'han desplaçat a les regions afectades per ajudar les víctimes. Malgrat els nombrosos oferiments de la comunitat internacional, el Marroc ha rebutjat l'ajuda de diversos països argumentant que acceptar-la "podria ser contraproduent".

A hores d'ara, el Marroc tan sols ha acceptat el suport d'Espanya, el Regne Unit, Qatar i els Emirats Àrabs, considerats "països amics". Altres estats com Alemanya, Algèria o França també s'han ofert, però el Marroc ha optat per declinar les ajudes perquè considera que entre ells existeix una "manca de coordinació".

En el comunicat publicat aquest dimarts, el país agraeix la "solidaritat" que han expressat diversos estats i es limita a apuntar que el Marroc estudiarà acudir a més ajuda internacional "en funció de l'avaluació de les possibles necessitats".