La resposta de l’Iran a les sospites que el situen darrere de l’atac a Vidal-Quadras

L’Ambaixada iraniana a Espanya ha difós un missatge en el qual carrega contra «la secta MKO»

Efectius de la policia nacional al lloc on es va perpetuar l'atac a Vidal-Quadras

Efectius de la policia nacional al lloc on es va perpetuar l'atac a Vidal-Quadras

Redacció

El Govern iranià ha reaccionat aquest dijous a les informacions que el vinculen amb l’atac contra Alejo Vidal-Quadras amb un missatge de condemna contra el «terrorisme» de l’Organització dels Mujahidins del Poble de l’Iran (PMOI o MKO).

L’Ambaixada iraniana a Espanya ha difós un missatge en el qual, sense al·ludir en cap moment ni a Vidal-Quadras ni a l’atac a trets perpetrat aquest dijous a Madrid, carrega contra «la secta MKO», a la qual atribueix un total de «17.000 víctimes innocents pels actes terroristes».

«La nació iraniana ha sigut i és una de les grans i més antigues víctimes del terrorisme», diu el breu text, publicat a la xarxa social X (abans Twitter).

L’ambaixada remarca que «la lluita contra el terrorisme i portar els autors d’actes terroristes davant la justícia es defineixen com un dels principis i prioritats de la política exterior de la República Islàmica de l’Iran», que «condemna fermament qualsevol tipus d’operació terrorista».

Vidal-Quadras figura a la llista de sancions de l’Iran, entre altres motius per la seva pública defensa del Consell Nacional de Resistència de l’Iran (CNRI), que Teheran considera un braç polític per a les activitats armades del PMOI.

La líder del CNRI, Maryam Rajavi, ha assenyalat de fet el règim iranià com a responsable de l’atac contra l’antic dirigent del PP i de Vox: «Per a la resistència iraniana és clar, el principal sospitós és el feixisme religiós que té el poder a l’Iran, contra el qual el doctor Vidal-Quadras va consagrar una part important de la seva vida».