En estat crític el primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, després de resultar ferit en un tiroteig

L’atacant ha estat detingut, segons la premsa local

El primer ministre eslovac, en estat crític per diversos trets a l'abdomen

EP (foto) / Atlas (vídeo)

ACN

El primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, ha estat hospitalitzat aquest dimecres després de quedar ferit en un tiroteig. En una publicació al seu compte oficial de Facebook, el govern ha informat que el seu estat és crític i que la seva vida "corre perill" pels diversos trets que ha rebut. "Les pròximes hores seran decisives", han dit.

Segons informen mitjans locals com l'agència de notícies eslovaca TASR i la cadena de televisió JOJ, han disparat Fico després d'una reunió del govern a Handlová, al centre-oest del país.Fico ha estat traslladat en helicòpter a Banská Bystrica perquè requeria una intervenció mèdica urgent i Bratislava quedava massa lluny, afirmen des del govern.

La policia ha detingut un home de 71 anys com a presumpte autor de l'atac, segons mitjans eslovacs un escriptor i antic guàrdia de seguretat.

El ministre de Defensa ha afirmat no tenir "paraules" per expressar el que Eslovàquia està vivint avui i ha recomanat a la ciutadania "mirar-se bé al mirall" i pensar el que el país ha aconseguit en les últimes tres dècades, des de la caiguda del mur de Berlín.

L'atac ha desencadenat una munió de reaccions entre mandataris internacionals, des de Vladímir Putin fins a Joe Biden, condemnant l'acció.