Els veïns de la comarca de Bages tindran l'oportunitat d'invertir de manera prioritària en la planta solar de Tres Tossals: una planta fotovoltaica promoguda per Forestalia que se situarà en el municipi de Navás.

El projecte solar que sumarà 13,5 MWp es troba en fase de desenvolupament amb un inici previst de la construcció per a principis de l'any 2024 i entrada en operació a inicis de 2025. La planta solar no sols impedirà l'emissió a l'atmosfera de més de 8.318 tones de CO2 anuals, sinó que apostarà pel desenvolupament socioeconòmic de la regió. En total, els residents podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 1.316.841€ mitjançant un préstec de tipus subordinat amb una durada màxima de 15 anys.

Tots els interessats podran conèixer les dades del projecte en la presentació programada per al dia 23 de març a les 18.00 hores en Restaurant Cal Ramón on s'informarà sobre els aspectes més rellevants del projecte assistint a qualsevol pregunta que pogués sorgir.

Els interessats a formar part d'aquest projecte podran fer-ho a través de la plataforma de finançament participatiu Fundeen, referent en inversió de projectes d'energia renovable, on les aportacions van des d'un mínim de 500 euros fins a un màxim de 131.684 euros per inversor, a un tipus d'interès variable que s'estima en EURIBOR més 3,00%-4,00%.