La candidatura de Junts a Fonollosa presenta una renúncia en bloc

En un comunicat diuen que es retiren per pressions ciutadanes, el que deixa ERC com a única llista

Només la candidatura d'ERC estarà present a l'Ajuntament

Només la candidatura d'ERC estarà present a l'Ajuntament

David Bricollé

David Bricollé

Junts no tindrà finalment candidatura a Fonollosa a les eleccions municipals del proper 28 de maig, tot i que va arribar a entrar a les llistes oficials publicades el 26 d’abril passat, encapçalada per Ester Pérez Núñez. El fet és que els integrants de la formació han anunciat ara que presenten una renúncia en bloc a concórrer finalment a aquests comicis, al·legant pressions ciutadanes. Aquesta situació torna a deixar ERC com a única formació que s’hi presentarà, i per tant té ja l’alcaldia revalidada ‘de facto’ a mans de l’actual batlle i president del Consell Comarcal, Eloi Hernández.

En declaracions a Regió7, Pérez, que es presentava com a independent, assegura que la candidatura es va formar «per fer un bé al poble i aportar la nostra experiència perquè teníem noves idees i un projecte. En cap moment volíem fer una lluita cap a les persones que hi ha ara a l’Ajuntament, que creiem que ho han fet bé, i només volíem aportar una altra visió». Per això, lamenta les «desqualificacions» que han rebut per part de ciutadans del municipi.

La cap de llista afirma que «no érem conscients» que la presentació de la candidatura «tindria aquesta repercussió tan negativa cap a les nostres persones». Considera que als municipis «és bo que hi hagi oposició» i lamenta la pressió personal que han rebut els membres de la candidatura, sense concretar com ha estat. «No ens aporta res positiu i no ens val la pena perquè nosaltres no som polítics i només anàvem a mirar pel municipi», sentencia.

Dos excandidats de Plataforma

Des de la publicació de les llistes fa una setmana, havia transcendit que la llista de Junts a Fonollosa havia incorporat dos excandidats de Plataforma per Catalunya a Manresa a les eleccions del 2015. Pérez assegura que eren coneixedors d’aquesta situació, per la qual van demanar assessorament al partit, que «no ho va veure com un problema». Això, subratlla, només ha estat «un gra d’arròs» en les pressions que han rebut, que van començar abans que es fes públic.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la candidatura de Fonollosa de Junts-Compromís Municipal ha anunciat que renunciava en bloc a presentar-se a les eleccions municipals. Afirmen que era una candidatura «que es presentava amb molta il·lusió disposada a acabar amb el monopartidisme al municipi», però hi afegeixen que «no obstant, degut a les fortes pressions rebudes d’alguns ciutadans del municipi que no estaven d’acord per la nostra candidatura i la resposta de Junts davant aquesta situació hem decidit retirar la nostra candidatura».

A partir d’aquí fan un agraïment «a les persones que ens han fet costat i ajudat, i dir que ens han donat més força per articular una proposta política alternativa a Fonollosa i fer un equip més fort i engrescador per mirar el futur i que començarà a treballar des d’aquest moment amb la mirada posada a d’aquí quatre anys».

I acaben afirmant que «a Fonollosa tot és molt complicat i la prova és que fa 4 anys es va dissoldre una candidatura quan estava a punt de constituir-se. Per aquest motiu treballarem per canviar la situació que es viu en aquest moment al nostre municipi».