Els no residents a l'Estat hauran de pagar una entrada per accedir al santuari de Santa Maria de Montserrat

La mesura, que s'aplicarà a partir d'aquest dimecres, servirà per contribuir al manteniment del complex

Turistes a Montserrat

Turistes a Montserrat / ARXIU | OSCAR BAYONA

Redacció

Amb l’objectiu de millorar la visita, preservar l’ambient de pregària i col·laborar en el manteniment del conjunt de Montserrat, a partir d'aquest dimecres, 3 de maig, les persones no residents a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol hauran d’adquirir una entrada turística per a accedir al santuari de Santa Maria –atri, basílica i Cambril de la Mare de Déu-.

D’aquesta manera, les persones no residents o turistes podran adquirir entrades amb diverses combinacions: daccés a la basílica, afegint-li també la visita al Cambril de la Mare de Déu, l’assistència al Cant de la Salve i el Virolai a càrrec de l’Escolania o la visita completa –basílica i Cambril, Museu de Montserrat, Espai Audiovisual i museu a l’aire lliure-, que inclou en tots els casos l’audioguia. Aquestes entrades les podran comprar a través del web del visitant: https://montserratvisita.com o a l’Oficina d’Informació de Montserrat.

El control d’aforament continuarà com fins ara, per la qual cosa tots aquells residents a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol hauran de continuar obtenint les corresponents entrades per assistir al Cant de la Salve Regina i el Virolai –de dilluns a divendres, a les 13h- o a la missa conventual dels caps de setmana i festius –a les 11h-, així com també per poder anar al Cambril de la Mare de Déu. En aquest cas, cal fer-ho a través del web de l’Abadia: https://abadiamontserrat.cat/reserves o a l’Oficina d’Informació de Montserrat.

L’assistència als actes litúrgics continuarà essent lliure per als residents i per a totes aquelles persones allotjades a Montserrat: hostatgeria monàstica, Hotel Abat Cisneros, cel·les Abat Marcet i Abat Oliba o alberg.

Els fons obtinguts de les entrades es destinaran a finançar el manteniment del conjunt de Montserrat i per a col·laborar en les diverses obres amb finalitat social que impulsa el Monestir.