ERC revalidarà el govern de Sallent amb una majoria encara més àmplia

Junts es desfà i perd tres regidors, Fem Poble es manté, i el PSC, que es tornava a presentar, n’obté un

Els republicans, satisfets amb la victòria a Sallent | G.R.

Els republicans, satisfets amb la victòria a Sallent | G.R. / jordi escudé vila. sallent

Jordi Escudé

Jordi Escudé

Esquerra Republicana, que ha governat aquests quatre anys amb una majoria de 7 regidors a Sallent, ha guanyat múscul i ho podrà tornar a fer encara amb més comoditat, després de sumar dos nous representants a les eleccions d’aquest diumenge, de manera que ocuparà 9 de les 13 cadires del ple.

El partit, que fa quatre anys arribava a l’alcaldia amb Oriol Ribalta al capdavant s’ha més que consolidat al consistori i ha desbancat gairebé per complet Junts per Sallent, que ha passat d’haver governat durant anys fins el 2019, a tenir una presència gairebé residual en el proper mandat. La formació postconvergent ha perdut 3 regidors i s’ha quedat amb un de sol, després d’haver obtingut 375 vots respecte els més de mil de fa quatre anys. Una patacada que coincideix amb la marxa de David Saldoni, que havia capitanejat la formació des del 2011, quan va assolir l’alcaldia.

Junts tindrà ara els mateixos regidors que el PSC, que en aquests comicis es tornava a presentar, amb Rosario Moreno al capdavant, després que no va formar llista el 2019.

Qui es queda igual com estava és Fem Més Poble Sallent. Sota el lideratge de Guillem Cabra, els cupaires han aconseguit mantenir els dos regidors que ja tenien, tot i haver perdut més d’un centenar de vots respecte les eleccions del 2019.

En canvi, en els comicis d’aquest diumenge Esquerra Republicana n’ha aconseguit més de 2.000 (uns 400 més que fa quatre anys). Un ampli suport cap a l’equip d’Oriol Ribalta, que iniciarà ara el seu segon mandat com a alcalde, però molt més reforçat.