Artés obre aquest dijous una festa major amb protagonisme d’artistes i entitats locals

El municipi ha preparat una programació «popular i participativa» que s’allarga fins dimarts vinent

Diumenge hi haurà la tradicional trobada de gegants

Diumenge hi haurà la tradicional trobada de gegants / Arxiu/Quim Alberch

Redacció

El municipi d’Artés arrenca aquest dijous, 31 d'agost, una festa major que ha fet una aposta pels actes més inclusius i participatius destinats a totes les franges d’edat. Les activitats, que s’allargaran durant sis dies, donen enguany un pes important a les entitats, artistes i comerços locals del municipi. Els actes comencem demà amb la presentació del llibre del centenari del Futbol Club Artés i s’acabaran dimarts vinent.

La cultura popular i la música seran dues de les protagonistes de la Festa Major d’Artés, que arrenca aquest dijous i s’allarga fins dilluns. En aquesta ocasió, la comissió organitzadora ha volgut «ressaltar i celebrar el talent dels artistes locals, així com aquells que tenen un fort vincle amb el poble», amb una festa major «popular i participativa», que té una programació «variada i inclusiva».

El divendres al matí començarà el muntatge de la zona de colles a l’entorn de l’Escola Bressol municipal. Es tracta d’un espai exclusiu per a les colles del poble on es poden reunir amb la família, les amistats o el veïnat i muntar un espai «per poder dinar, sopar, jugar, passar les hores mortes, però sobretot per gaudir al màxim la festa major», asseguren des de l’organització. El mateix divendres es farà el pregó a càrrec del grup NEI Teatre i, tot seguit, hi haurà els Tastets gastronòmics amb propostes culinàries de restaurants, xarcuteries i pastisseries d’Artés.

Pel que fa a la programació musical destaquen els concerts dels artesencs SDP509, Edu Esteve, que va formar part del programa Eufòria, Mius i Hate Against the Machine, entre altres. La festa es completarà amb les gangues, activitats esportives, tarda castellera, sardanes, contes, trobada gegantera i un scape room, entre altres. Es tancarà dimarts amb havaneres i el focs de comiat.