El pregó del Centre Ocupacional d’Ampans obre divendres la Festa Major de Sallent

L’espectacle «Junts fem comunitat» donarà el tret de sortida a quatre dies d’activitats  

Usuaris i usuàries del Centre Ocupacional d'Ampans durant una sortida

Usuaris i usuàries del Centre Ocupacional d'Ampans durant una sortida / Ampans

Redacció

Els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional d’Ampans de Sallent seran aquest divendres els protagonistes del pregó de la festa major del municipi. L’acte, que inclourà un espectacle musical i es farà a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de la Vila, donarà el tret de sortida als quatre dies de festa que aposten per la combinació de música, cultura popular, activitats esportives i gastronomia i que consolida el doble escenari per als concerts.

El pregó de Sallent, un acte que protagonitzen aquelles persones, entitats o organismes que tenen una estreta vinculació amb el municipi i que hi participen activament, anirà a càrrec enguany dels usuari i usuàries del Centre Ocupacional d’Ampans, que prendran el micròfon per fer sentir la seva veu i acabaran amb un espectacle musical que porta per títol «Junts fem comunitat». D’aquesta manera, el consistori vol «agrair la tasca de la fundació i de totes aquelles persones que treballen per fer possible una societat més inclusiva i solidària».

Sis anys a Sallent

Ara fa sis anys que el Centre Ocupacional d’Ampans es va instal·lar a Sallent, al centre de la vila, i va convertir-se en un espai de trobada pels usuaris i usuàries que volen viure de manera proactiva el seu dia a dia. La seva especialitat és el paper, i és amb aquest material que han col·laborat amb vàries entitats, a banda de construir articles per a la venda. A més d’aquesta tasca, des del centre s’ofereixen activitats, juntament amb les col·laboracions que es fan amb entitats del municipi i amb veïns i veïnes de Sallent «amb la clara intenció d’eixamplar la comunitat».

Dos espais paral·lels

El pregó obrirà la Festa Major de Sallent que, després de l’èxit de l’any passat, repetirà el format de dos espais paral·lels per ubicar els concerts: la plaça Sant Antoni Maria Claret i la Torre del Gas. A la plaça Sant Antoni Maria Claret hi actuarà l’Orquestra Maribel (divendres), l’Orquestra Metropol (dissabte) i l’Orquestra Venus (diumenge). A la Torre del Gas, el popular Dj Arzzett (divendres) i l’Orquestra Girasol (dissabte). La festa comptarà també amb programació amb segell sallentí, com els concerts de la Coral Nova Harmonia o el grup de gospel The River Troupe Gospel, tots dos el dilluns 11 de setembre.

La festa també es vol aprofitar per apropar els sallentins i el visitants a elements patrimonials del municipi. Per aquest motiu, dissabte es faran activitats programades a l’entorn del poblat ibèric del Cogulló i diumenge visites guiades a la Casa Museu Torres Amat per descobrir la història de la família i del bisbe Fèlix Torres Amat i el seu llegat patrimonial industrial. La cultura popular també hi tindrà el seu espai amb la ballada, diumenge al migdia, dels gegants i nans de Sallent, acompanyats de la música de la Cobla Berga Jove. Tampoc no hi faltarà un dels segells identitaris festius de Sallent, el Frikibingo, en aquest cas amb un espectacle pensat específicament per al públic infantil i juvenil, que tindrà lloc al parc Pere Sallés, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda.