L’Alternativa de Sallent s’endinsa en el gros dels actes amb estrena inclosa

La Fumera s’ha dotat aquesta Festa Major d'una Food Truck autoconstruïda i que ha finançat amb l’ajuda d’un verkami

Els preparatius de la Food Truck

Els preparatius de la Food Truck / Fumera

Jordi Escudé

Jordi Escudé

La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, està d’aniversari, i ha arrencat el programa d’actes, que s'allargarà fins dilluns, amb l’estrena d’una Food Truck que el col·lectiu s’ha autoconstruït amb l’ajuda d’un verkami, i que servirà per complementar el servei de barra tant per a l’Alternativa com per a altres celebracions populars que es facin al poble.

És el tercer element de què es dota la Fumera en la seva aposta per a l’autogestió i l’autoconstrucció, després dels lavabos i dels cubs en forma de barra que ja va posar en funcionament en anteriors edicions. Ara ha estat la Food Truck, que ha costat uns 3.000 euros, la meitat dels quals han estat finançats per aportacions particulars en un verkami i la resta l’ha assumit la pròpia Fumera en col·laboració amb altres entitats del poble, com l’Ateneu Rocaus, el Carrilet, el MaquisFest, o l’Agrupament Roques Albes. S’ha ubicat a l’Espai del Magatzem, a la plaça de la Verdura.

La Fumera ha iniciat els actes d’enguany aquest dimecres, però el programa s’allargarà fins dilluns, amb molta música, però també amb activitats molt diverses com un espectacle de circ o el concurs de truites, dissabte, mentre que diumenge prendrà protagonisme la cultura popular, i dilluns, el bàsquet, jocs i espectacles diversos.