Sant Vicenç commemora el centenari del pont del poble

S'ha recreat la primera foto de l’estructura amb un cotxe antic i un d’actual i elèctic 

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Unes 300 persones s'han aplegat avui al pont de Sant Vicenç de Castellet per celebrar que fa 100 anys que es va inaugurar. 

La jornada ha començat a la porta de l’ajuntament de la vila on s'han reunit representants del consistori, el grup de geganters i una trentena de persones vestides d’època i unes 300 persones que han anat a veure l’acte. Després de les presentacions oficials, tothom s'ha dirigit cap a l’esmentat pont. Un cop allà, s’ha explicat la rellevància del pont i el context en el qual es va construïr.  

Aquesta estructura que comunica amb la carretera C-55 va suposar un abans i un després per al municipi bagenc. El pas del riu Llobregat pel poble havia estat un factor clau per al creixement de la població i la indústria del municipi, però alhora també era un impediment per relacionar-se amb poblacions veïnes. 

Durant el parlament, s'han destacat totes les complicacions que hi va haver en aquella època per fer l’estructura. El 1920, quan ja feia vuit mesos que havien començat les obres, una riuada es va emportar tot el que hi havia fet i es va haver de començar de nou. 

El 8 de setembre del 1923, quan el pont es va estrenar per primera vegada, els veïns de Sant Vicenç de Castellet van organitzar una festa que va allargar-se durant tota la jornada. Es va capturar el moment en què el primer cotxe va passar per sobre l’estructura. Avui, cent anys després d’aquell dia, la imatge s'ha tornar a repetir. 

Després de tallar la cinta «d’inauguració» amb la senyera estampada, s'ha recreat la foto amb un cotxe antic, al qual van pujar la pubilla i l’hereu de la vila i també es s'ha sumat el grup de persones vestides d’època i les autoritats. 

Seguidament, s'ha pres una altra imatge, en aquest cas, la versió actual de la foto que es va fer el dia que s’inaugurava el pont de Sant Vicenç de Castellet. Un cotxe elèctric ha arribat des de l’altra banda del riu i gairebé totes les persones que han anat a la commemoració s'han sumat a la imatge, que pretenia ser la versió moderna i actualitzada de la foto de la inauguració. 

Després els dos vehicles, antic i modern, s'han posat en marxa en direcció a la plaça Calvé en una cercavila a la qual s'han anant sumant persones fins a arribar a la porta de la biblioteca municipal, on l’acte ha acabat.