L’Ajuntament de Castellbell sol·licita al Bisbat l’ampliació de la cessió d’ús de l’Església de La Bauma

Les dues institucions s’han reunit aquest dilluns per abordar la futura gestió del temple, sense descartar una possible donació per part de la diòcesi

L'alcalde, Adrià Valls, al mig, amb representants de l'Ajuntament i el Bisbat

L'alcalde, Adrià Valls, al mig, amb representants de l'Ajuntament i el Bisbat / AJUNTAMENT DE CASTELLBELL

Redacció

El nou equip de Govern de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha mantingut una trobada institucional aquest dilluns matí amb el Bisbat de Vic per estudiar el model de gestió de l’església de la Sagrada Família de La Bauma. El temple, propietat del Bisbat de Vic, és gestionat pel consistori a través d’un contracte de cessió signat l’any 2018 i amb una validesa de 25 anys.

Com ja va explicar aquest diari en l’edició del 4 de setembre passat, el consistori voldria ampliar aquesta cessió tenint en compte la inversió que hi està fent i la que preveu fer-hi en un futur. La reunió d’aquest dilluns ha servit de primer contacte per mirar d’arribar a un futur acord. És la primera trobada entre el Bisbat i el nou equip de Govern de l’Ajuntament, el qual ha traslladat als representants de la diòcesi la idoneïtat de poder ampliar el contracte de sessió o bé estudiar la donació del temple per part de l’església.

Fins ara l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, a través de fons propis i del finançament de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ha executat un programa de rehabilitació important del temple pel que fa als elements estructurals de l’església. Properament és previst actuar en els vitralls pendents, en els interiors i finalitzar les tasques de pintura, electricitat i il·luminació de l’església.

Les tres parts (Ajuntament, Associació Amics de l’Església de La Bauma i Bisbat de Vic) s’han compromès a treballar internament els detalls dels plantejaments exposats en el marc de la trobada inicial d’aquest migdia i s’han emplaçat al proper mes de novembre per arribar a acords concrets.

La reunió ha comptat amb la participació de l’alcalde Adrià Valls, de la primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Núria Martorell, i del regidor d’Obres Francesc Devant. Per part del Bisbat de Vic han assistit el vicari general, Josep Maria Riba, i l’ecònom Josep Martínez.