Junts demana estendre els descomptes de la C-16 al transport públic

El Parlament instarà al Govern a ampliar la reducció de la tarifa als autocars

Peatge de l'autopista C-16 a Castellbell i el Vilar

Peatge de l'autopista C-16 a Castellbell i el Vilar / Arxiu/David Bricollé

Redacció

El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució a instàncies de Junts per Catalunya on s’insta al Govern a igualar els descomptes que tenen els vehicles de transport privat (turismes, furgons i furgonetes) al seu pas pel peatge de l’autopista C-16 a tots els sistemes de transport públic, afegint els autocars de serveis discrecionals.

El 2 de gener passat van entrar en vigor els nous descomptes de l’autopista C-16 a la ronda de Manresa. La seva gratuïtat ha estat sempre lligada a la categoria tarifària de vehicles de classe II (turismes, furgons i furgonetes), però no s’inclouen els camions, ni les motocicletes. Ara, des de Junts per Catalunya es demana que aquests descomptes s’ampliïn en el transport públic. Segons el diputat David Saldoni, «si volem fomentar el transport públic, i fomentar una mobilitat sostenible i eficient, cal fer-ho potenciant el transport col·lectiu». En aquest sentit, el diputat del Bages ha explicat que a la comarca hi ha empreses que diàriament fan dos viatges amb treballadors per reduir la mobilitat. «Des de Junts per Catalunya creiem que aquesta és la pràctica que s’ha de fomentar» ha dit.

La formació recorda que aquesta és l’única via d’altes prestacions sense túnel de pagament del nostre país. Al mateix temps, aquests descomptes són vigents pels vehicles, però n’estan exclosos els autocars generant un perjudici i una desavantatge competitiva per totes les empreses i persones que utilitzen el transport col·lectiu.

Finalment, el diputat David Saldoni ha assegurat que «el transport públic és un element imprescindible de cohesió territorial i és essencial per a una mobilitat sostenible que a més a més, contribueix a lluitar contra el canvi climàtic». Aquesta proposta de resolució ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts per Catalunya, el PSC, Comuns, la CUP, VOX i l’abstenció d’ERC.