ERC Sant Fruitós acusa l’actual govern de mentir sobre les finances municipals

Els republicans creuen que GfP vol justificar una «escandalosa» pujada d’impostos i els demana actuar amb responsabilitat

David Uró, Laia Feliu i Àdria Mazcuñán d'ERC que formaven part de l'anterior govern

David Uró, Laia Feliu i Àdria Mazcuñán d'ERC que formaven part de l'anterior govern / Arxiu/ERC

Redacció

ERC de Sant Fruitós de Bages, actualment a l’oposició, ha titllat «d’espectacle esperpèntic» la roda de premsa que l’actual equip de govern de Gent fent Poble (GfP) va fer, la setmana passada, per valorar els primers 100 dies de govern, on va qüestionar l’acció de l’anterior executiu d’ERC, Junts i PSC, assegurant que el consistori «estava aturat» i amb problemes de liquiditat. Els republicans els han acusat de mentir i que, al contrari del que van afirmar, sí que tenien projectes i diners per fer-los.

En un comunicat, el grup municipal d’Esquerra assegura que «és una gran falsedat» que l’actual govern es trobés «un Ajuntament sense projectes» i es pregunten si «menteixen per mala fe, per desprestigiar l’anterior equip de govern i justificar la seva incompetència o ho fan per desconeixement, perquè no s’han dignat a preguntar quins projectes s’havien iniciat o estaven preparats per ser tirats endavant».

ERC ha titllat també de «falsedats malintencionades» les dades sobre el romanent i l’endeutament que va fer públiques l’actual govern i diu que no és cert que les despeses corrents superin els ingressos. En el cas del pressupost del 2023, argumenta ERC, els ingressos són de 9,9 milions d’euros i les despeses de 9,4. En aquest sentit, el grup de l’oposició subratlla que «és una irresponsabilitat enorme que un alcalde menteixi descaradament en qüestions de diners municipals» i es demana si ho fa «per justificar l’escandalosa pujada d’impostos que vol fer».

D’altra banda, es demanen que «si no hi ha diners a la caixa, d’on han sortit els que han permès a l’equip de govern apujar-se força els sous». Els republicans defensen que, a banda dels impostos, una manera d’aconseguir diners és rebre subvencions i, en aquest sentit, asseguren que «nosaltres teníem 2,7 milions d’euros en subvencions atorgats per a aquest any i el vinent, i la previsió de rebre’n gairebé un milió més».

En referència a la manca de projectes i de diners per dur-los a terme, ERC diu que «els projectes hi eren i els diners també». Per tot plegat, retreuen al govern que desautoritzin l’anterior govern «en comptes de parlar dels seus projectes i de la seva acció de govern» i els demanen que «actuïn amb responsabilitat i que comencin a prendre decisions d’una vegada».