L'Ajuntament de Santpedor aprova un pla de mesures antifrau

Ha de servir per detectar i corregir possibles casos de corrupció o conflictes d'interessos

L'Ajuntament tindrà un pla de mesures antifrau

L'Ajuntament tindrà un pla de mesures antifrau / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

L'Ajuntament de Santpedor disposarà a partir d'ara d'un pla de mesures antifrau per protegir els interessos financers del consistori que inclou mecanismes per poder preveure, detectar i corregir qualsevol possible cas de frau, corrupció o conflicte d’interessos que es produeixi. La proposta s'ha aprovat en el darrer ple municipal celebrat aquesta mateixa setmana, amb 10 vots a favor d’ERC, Sumem i SEAM i 2 abstencions per part de la CUP..

El nou pla recull pràctiques que, de fet, ja s’estaven aplicant a l’Ajuntament fins ara, però ara es plasmen per escrit, i es conforma una comissió de seguiment perquè es compleixin els acords. A més, el pla encaixa amb els requisits per poder demanar subvencions als fons europeus.

Prosperen tres mocions

A banda del nou pla de mesures antifrau, en aquest darrer ple també s'ha donat llum verd a tres mocions. La primera la presentaven tots els grups municipals amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència en vers les dones, i servia per donar suport al manifest unitari acordat entre la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i les entitats municipalistes, en motiu de la celebració del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència vers les dones. La moció, alhora, referma l’aposta de l’Ajuntament de Santpedor en la lluita per erradicar la violència masclista.

Per la seva banda, el grup municipal CUP-AMUNT, presentava una moció de suport a Palestina i condemna de les accions d’Israel. Ho feia en consens amb ERC, i es va aprovar amb 8 vots a favor d’ERC, Sumem i la CUP i 4 abstencions del SEAM. La moció condemna la violació del dret internacional, els drets humans i la política colonialista, l'apartheid i l'ocupació de l'Estat d'Israel contra el poble palestí i s’adhereix a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel en els termes en què aquesta està plantejada. També fa una crida per aturar els bombardejos d’Israel sobre la franja de Gaza.

Finalment, també es va aprovar la moció presentada pel Grup Municipal SEAM de reinstaurar l’Informe de Regidories com a punt a l’ordre del dia dels plens, que s’ha de valorar dins de la comissió encarregada de la Regulació d’Ordenació Municipal perquè es pugui introduir el punt a les sessions. L’objectiu de la proposta és que les regidories de govern exposin al ple municipal les ocupacions amb les quals estan treballant. La moció es va aprovar per unanimitat.

Així mateix, el ple va votar a favor, entre altres punts, del dictamen d’aprovació del compte general de 2022, i també del dictamen d’aprovació de reconeixements extrajudicials de crèdit d’un total de 6.628,22 euros pels serveis prestats recurrents del servei de control de plagues (que es troba en procés de licitació), pel control de legionel·la, i per la gestió de residus en contenidors. Pel que fa a aquests dos últims serveis, el consistori està treballant en l’elaboració dels plecs per a poder procedir amb les respectives licitacions.