Blanquerna elaborarà material per a escoles sobre el mil·lenari de Montserrat

S’ha signat l’acord per desenvolupar el projecte, amb un contingut que estarà digitalitzat

Acte de signatura del conveni

Acte de signatura del conveni / ABADIA DE MONTSERRAT

Redacció

L’Abadia de Montserrat i Blanquerna-URL ha signat un conveni de col·laboració en el marc del mil·lenari del monestir, per mitjà del qual es comprometen en els pròxims tres anys a treballar conjuntament en un projecte d’elaboració d’un material didàctic per a les escoles que visitin el santuari. La proposta educativa d’aquest material, que estarà digitalitzat, tindrà un enfocament interdisciplinari contextualitzat amb el nou currículum d’Educació Bàsica -etapes de Primària i Secundària-, que es basarà en tres moments compresos en abans de la visita a Montserrat, durant la mateixa i després de fer-la.

La proposta estarà adequada a les àrees curriculars que poden tenir relació amb Montserrat: història, música, art, llengua, religió/espiritualitat, i dirigida a tres franges d’edat: per a petits, de 1r a 3r de Primària; per a mitjans, de 4t a 6è de Primària; i per a grans, de 1r a 4t de Secundària. Per a l’elaboració del material, la Fundació Blanquerna aportarà els recursos necessaris per al desenvolupament del projecte d’assessoria pedagògica per l’elaboració d’una proposta educativa i el material vinculat amb motiu de la commemoració del Mil·lenari de l’Abadia de Montserrat, inspirada en la tradició pedagògica de Blanquerna. Ho farà de forma altruista i com a aportació a l’Abadia de Montserrat, en el marc del Mil·lenari, assumint els costos de personal docent i investigador. Paral·lelament, Montserrat es compromet a fer la digitalització del material i a portar a terme la comunicació pública del projecte.

La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, a través del Grup de Recerca en Educació, Didàctica i Aprenentatge (GREDA), dissenyarà el material didàctic acordat, acompanyarà i supervisarà la tasca que digitalitzarà l’esmentat material i presentarà a l’equip d’educadors la implementació de la proposta didàctica. Per fer el seguiment del procés d’elaboració d’aquest estudi s’ha creat una comissió tècnica integrada per ambdues parts.

El conveni de col·laboració entre l’Abadia de Montserrat i Blanquerna-URL el van signar l’abat Manel Gasch, president de la Fundació Abadia de Montserrat 2025; la directora general de la Fundació Blanquerna, Giorgia Miotto; i el degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, Jordi Riera.