Castellbell implantarà l’any vinent un nou model de recollida de residus per millorar el reciclatge

El municipi, que selecciona només el 17% de les deixalles, estudia si aplicarà els sistema de contenidors intel·ligents o el porta a porta

Reunió al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus

Reunió al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus / Ajuntament Castellbell

Queralt Casals

Queralt Casals

Castellbell i el Vilar un índex de reciclatge del 17%, un dels més baixos de la comarca. Per revertir aquests resultats i adaptar-se a la normativa europea, l’equip de govern està explorant nous sistemes amb la intenció de definir, aquest inici d’any, un canvi de model en la recollida de residus, que passaria per l’aplicació dels contenidors intel·ligents o el porta a porta. Aquest any, l’Ajuntament preveu fer la licitació del servei, per tal que es pugui implementar de cara al 2025.

Per estudiar els sistemes que poden millorar els índexs de reciclatge al municipi, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha fet una visita al Pont de Vilomara per conèixer de primera mà el funcionament del model de contenidors intel·ligents tancats, que ha permès a la població bagenca fer un salt molt important en matèria de reciclatge. D’altra banda, també ha visitat el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus per informar-se dels diferents sistemes de reciclatge al territori i començar a planificar com aplicar-los a la població.

Segons l’alcalde de Castellbell i el Vilar, Adrià Valls, govern i tècnics estan estudiant en aquests moments quina de les dues opcions, contenidors tancats o porta a porta, pot ser més adient per al municipi, i apunta que «el que està clar és que hem de canviar de model, ja que som el municipi del Bages amb el pitjor percentatge de reciclatge». Valls assegura que aquest mes es vol tenir decidit el model que s'implementarà per poder preparar, al llarg d’aquest any, els plecs i la licitació del servei, amb la idea que el nou sistema es pugui implementar de cara a l’any vinent.

L’equip de govern d’ERC a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ja va anunciar que havia situat la recollida de residus com una de les prioritats bàsiques d’aquest mandat amb l’objectiu de millorar els índexs de reciclatge actuals, ja que les dades de recollida selectiva a la població se situen molt per sota del 37% del conjunt de la comarca del Bages.