Troben mort un veí de Sant Joan de Vilatorrada desaparegut aquest dilluns

Els Mossos han localitzat l'home en una zona boscosa propera a la carretera de Fonollosa

VÍDEO: Troben mort el veí de Sant Joan de Vilatorrada que havia desaparegut

Oscar Bayona

Laura Serrat

Laura Serrat

El santjoanenc Manuel Vázquez Baena, de 61 anys, desaparegut dilluns a la nit després de sortir a caminar, ha estat localitzat mort en una zona boscosa a la sortida del municipi, pròxima a la carretera de Fonollosa. Els Mossos d’Esquadra, que han desplegat un ampli dispositiu de recerca juntament amb la Policia Local i Protecció Civil, expliquen que l’home va morir després de caure per un terraplè per circumstàncies que es desconeixen. Vázquez era un veí conegut al municipi, que havia treballat com a constructor i era aficionat a fer sortides en moto. 

El santjoanenc va sortir a caminar aquest dilluns al vespre, com acostumava a fer molts dies acompanyat dels seus gossos, però aquesta vegada no va tornar a casa. Davant de la desaparició, la família va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra la mateixa nit de dilluns i va iniciar una campanya per les xarxes socials per tal de localitzar-lo.

Manuel Vazquez Baena, en una foto d'arxiu

Manuel Vazquez Baena, en una foto d'arxiu / ARXIU PARTICULAR/Facebook

Els Mossos d'Esquadra l'han estat buscant aquest dimarts, des de les 9 del matí, amb un ampli dispositiu de recerca que ha comptat amb la participació de la unitat URMA dels Mossos d'Esquadra, el grup de muntanya del mateix cos, la Policia Local del municipi i els voluntaris de Protecció Civil del poble. Els efectius han rastrejat les zones per on l'home solia sortir a caminar, com ara el Collbaix o la zona del darrere del Congost de Manresa, amb l'ajuda d'un helicòpter dels Mossos que ha sobrevolat la zona. Finalment, ha estat localitzat sense vida en una zona boscosa a la sortida del municipi pròxima a la carretera de Fonollosa.

Vázquez era molt conegut al municipi i estava vinculat a El Sidral, l’entitat de Sant Joan de Vilatorrada que organitza la Festa Major infantil. De fet, durant l’estona que ha durat la recerca, alguns veïns que el coneixien també han sortit a buscar-lo pel seu compte per les zones on ell solia passejar amb els seus gossos, però poca estona després coneixien la tràgica notícia que ha commocionat el municipi.